El Monestir de les Avellanes marca la represa de la Lliga Catalana de BTT

06/09/2024
BTT

El Monestir de les Avellanes marca la represa de la Lliga Catalana de BTT

Un any més, el BTT competitiu tindrà protagonisme al Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer, la Noguera) el pròxim dissabte 14 de setembre. Aquest any amb la denominació de Lliga Catalana BTT Monestir de les Avellanes, la prova formarà part de la Lliga Catalana de BTT, que des d'aquest 2024, uneix totes les províncies de Catalunya, i a més mantenint la puntuació de l'Open Lleida BTT, que després de viure la seva primera prova puntuable a La Vansa serà la gran protagonista del tram final de la temporada amb aquesta cita al Monestir de les Avellanes, a la que la seguiran les de Tremp (28 de setembre), Tartareu (5 d'octubre) i Serra d'Almenara (19 d'octubre).

Després de nou proves disputades, la Lliga Catalana BTT la lideren en la seva categoria absoluta Eric Ruiz (Artsport Unica Factory Team) i la campiona Noemí Moreno (73Factory-BG Team).

Des de l'organització a càrrec de l'Associació Esportiva Noguera Sportbike es vol transmetre a tots els corredors i també a tot el públic el gran territori ciclista de la comarca de la Noguera, però especialment aquest racó insòlit. El Monestir de les Avellanes, que pertany a la localitat d’Os de Balaguer, és un entorn per gaudir de la naturalesa amb família i passar uns dies envoltats de pau i tranquil·litat.

El bosc de l’obaga és la zona escollida per treballar un circuit amb infinitats de possibilitats i gaudir de senders revirats, pujades que treuen el sentit i corriols ràpids amb alguna sorpresa. Aquesta edició 2024, tindrà un nou tram de 500 metres amb 40m de desnivell positiu, per sumar una novetat en la que serà ja la quarta edició de la prova lleidatana, que com és habitual comptarà tant amb proves open com amb proves de Kids Cup per a les categories inferiors.