El ciclisme inunda la Festa Major de Sants amb 220 participants

02/09/2024

El carrer de Sants ha viscut un any més una matinal plena de ciclisme per tancar la seva festa major i ho ha fet, com sempre, de la mà de l’organització de la Volta Ciclista a Catalunya. Uns 220 ciclistes han participat a les quatre proves celebrades, en una jornada que en algun moment ha estat passada per aigua però que s’ha pogut disputar amb normalitat.

La Copa Catalana Cadet obria la competició a partir de les 10h amb la disputa del 47è Trofeu Quirze Martí i seria la prova amb més participació. Joel Oller (Olot Club Infantil Ciclista) va obrir un petit forat en el tram final de cursa que li va permetre vèncer per davant de Pol Fontanals (Club Ciclista Sant Boi) i Alberto Delgado (Escola de Ciclisme Isaac Gálvez). Eloi Ramos (Esport Ciclista Mataró) es manté al capdavant de la Copa Catalana.

A continuació va ser el torn de la prova més antiga de les curses de Sants, el 77è Trofeu Enric Armengol de categoria júnior, que va donar el tret de sortida amb presència de familiars del que va ser ciclista durant la dècada dels 40. Gerard Mora (Tot Net – Terrassa Ciclisme) i Sergio Gámez (KH7 Cycling Team) es van avançar a l’esprint i van aconseguir obrir un forat que serviria perquè Gerard Mora s’emportés la victòria. Iñaki Ramos (KH7 Cycling Team) va tancar un podi amb doble presència de l’equip de Les Franqueses i Martí Gozalbo (KH7 Cycling Team) manté un sòlid avantatge al capdavant de la Copa Catalana Júnior a falta de dues proves.

Un dels moments més esperats a Sants era la disputa de la 2a Cursa Ciclista Femenina Festa Major de Sants, amb una cinquantena de participants de totes les categories. Les tres ciclistes de la Universitat Politècnica de València van dominar la carrera a plaer, especialment amb una Laura Martí que va destacar al capdavant del pilot, i es van emportar el premi final. Laura Rodríguez va aconseguir la seva segona victòria consecutiva a la Copa Catalana i Maria Banlles va ser segona en una carrera en la qual Anna Albalat (Andona) va tancar el podi i es va situar líder de la Copa Catalana Fèmines a falta de disputar només el 20è Critèrium Bons Amics de Sant Vicenç dels Horts.

Per últim, els elits, sub 23 i màster 30 i 40 van disputar una prova critèrium que, més enllà de la victòria final, va repartir primes econòmiques en diversos esprints intermedis. El 46è Trofeu Antonio Andrés Sancho va tenir a Eloi Salas (Team MP Group – Doltcini) com a protagonista amb una llarga escapada, però va ser caçat i la victòria va acabar sent per al màster 30 Oriol Escolano (GR Bikes Grupo el Reloj). Van completar el podi Joel Díaz i Axier Casado (Team MP Group – Doltcini).