Un Memorial Miquel Poblet amb campions olímpics, mundials i continentals

09/09/2024
Pista

Un Memorial Miquel Poblet amb campions olímpics, mundials i continentals

Barcelona ja escalfa motors per al 20è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – XI Memorial Miquel Poblet, la gran cita anual del ciclisme en pista a Catalunya. El Velòdrom Municipal d’Horta Miquel Poblet es tornarà vestir de gala del 13 al 15 de setembre per acollir tres dies de competició amb ciclistes procedents de 18 països diferents i amb algunes de les grans estrelles de l’especialitat, en una prova de categoria internacional UCI C2.

En la primera llista d’inscrits per a la prova barcelonina hi destaquen algunes estrelles amb recorregut internacional i que ja saben el que és pujar en podis de Mundials, campionats nacionals i continentals i Jocs Olímpics. A més, també hi repeteixen algunes de les grans estrelles de l’últim Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona i hi haurà una gran representació de corredors que afrontaran la cita com un dels últims tests abans del Campionat del Món que es disputarà del 16 al 20 d’octubre a Ballerup (Dinamarca).

La primera gran estrella confirmada, el campió olímpic i doble medallista a París 2024 Iúri Leitao, disputarà les proves d’òmnium i madison i es trobarà una competència de primer nivell. També hi seran l’excampió del món i sis vegades campió d’Europa Sebastián Mora, que després d’aconseguir el seu tercer diploma olímpic a París també farà el doblet òmnium-madison a Barcelona; el suec Gustav Johanessen, que l’any passat ja es va emportar la victòria de l’òmnium al Velòdrom d’Horta; altres corredors que ja saben el que és aconseguir posicions de mèrit al TICB com el britànic Callum Twelves, l’argentí Facundo Gabriel Lezica o l’algerià Chalel Yacine i ciclistes de prestigi com el canadenc Thomas Perkins o el suís Pascal Tappeiner.

En categoria femenina, Anita Stenberg serà el gran nom propi de l’òmnium i defensarà la victòria aconseguida el 2023 a Barcelona. La noruega es va proclamar campiona d’Europa de l’especialitat el mes de gener a Apeldoorn, en una competició en què també va ser subcampiona de puntuació, i competirà al Velòdrom d’Horta amb el mono de campiona continental. També vindrà amb el rodatge dels Jocs Olímpics la suïssa Michelle Andres, que disputarà l’òmnium i el madison amb Cybèle Schneider, guanyadora l’any passat a Barcelona. Altres noms de primer nivell seran la basca Eukene Larrarte, la francesa Myriam Levite, l’italiana Giulia Affaticati o la gran estrella catalana de les proves de fons, Laura Rodríguez, que disputarà l’òmnium i farà parella al madison amb Isabel Ferreres.

En les proves femenines de velocitat es repetirà el duel que van protagonitzar fa un any Clara Schneider, campiona d’Europa sub 23 de keirin i campiona d’Alemanya de velocitat individual i per equips, amb la britànica Rhian Edmunds, que es va proclamar campiona d’Europa sub 23 de velocitat per equips compartint selecció amb Iona Moir i Rihanna Parris-Smith, que aquest any també seran al TICB i es sumaran a la lluita per les victòries. També hi destaquen la subcampiona del món i d’Europa de velocitat per equips Lauren Bell, la múltiple campiona d’Estats Units McKenna McKee o la catalana Helena Casas, referent mundial de la velocitat que ha estat diploma olímpic a Río de Janeiro 2016, subcampiona d’Europa i medallista a Copes del Món.

Per últim, la velocitat masculina també tindrà majoria britànica amb l’actual campió britànic de velocitat individual i ex-campió del Món júnior Pete Mitchell, l’actual medallista de bronze en l’europeu sub 23 Hayden Norris o altres campions nacionals com Marcus Hiley o Harry Ledingham-Horn. Completa la llista de favorits l’ex-campió del Món júnior alemany Niklas Holfeld.

Presència de la selecció catalana amb 15 representants

El 20è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – XI Memorial Miquel Poblet veurà les grans estrelles internacionals del ciclisme en pista però també els ciclistes més destacats de casa nostra, amb quinze ciclistes que vestiran els colors de la selecció catalana. A les proves de fons, més enllà de Laura Rodríguez, també hi seran el mundialista Erik Martorell, que a la madison farà parella amb el balear Joan Martí Benassar, i la parella de madison formada per Jaume Villar i Tomàs Deosdat, amb el primer d’ells competint també a l’òmnium.

Per a les proves de velocitat, alta representació catalana en categoria masculina, amb els actuals campions d’Espanya Itmar Esteban, Gerard García i Manel Usach i els prometedors Marcel Martínez i Iván Rovira. En categoria femenina, tota l’atenció de la selecció estarà centrada en la 41 vegades campiona d’Espanya Helena Casas. Amb aquesta alta representació, el ciclisme català espera seguir destacant en proves internacionals i demostrar el talent que va portar la selecció catalana a guanyar el Campionat d’Espanya per equips.

Jornada de diumenge per al ciclisme base

Tal com ja va passar en l’edició de 2023, el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona tindrà en la seva jornada de diumenge protagonisme de les categories de formació, amb un Òmnium Júnior que repartirà punts UCI en categoria masculina i amb competicions també per a les categories cadet i infantil.

En les proves júnior, representació també de la selecció catalana amb quatre ciclistes masculins i una femenina. Adrià Garmendia, dies després de disputar el Mundial de Pista júnior a Luoyang (Xina) i batre el rècord d’Espanya de persecució per equips, liderarà una selecció que també comptarà amb Hugo Vicente, Ferran Marcé, Roc Verdaguer i Ainara Inarejos. Més enllà dels representants catalans, les proves júniors tindran una representació d’alt nivell amb presència destacada del campió francès Christophe Brioux, que l’any passat ja va brillar al Velòdrom d’Horta.

Foto: Xevi Planas / FCC