Ilya Savekin manté la bona ratxa i guanya el Trofeu Vila de Juneda

26/08/2024
Carretera

Ilya Savekin manté la bona ratxa i guanya el Trofeu Vila de Juneda

El calendari català de critèriums està a ple rendiment i aquest dilluns 26 d’agost s’ha celebrat el 60è Trofeu Vila de Juneda, un dels clàssics de la temporada que aquest any formava part de la nova Xallenge de les Terres de Ponent.

Amb el seu particular circuit urbà i amb la pujada amb llambordes com a principal tret distintiu, la prova organitzada anualment pel Club Ciclista Colla la Pedalada Juneda celebrava enguany les sis dècades de vida amb una edició que ha superat els 50 inscrits i que ha deixat una competició d’alt nivell. Un grup de quatre corredors ha format el grup capdavanter durant gran part de la carrera fins que, a cinc voltes pel final, han estat caçats i s'ha format un grup de nou unitats que s'ha jugat la victòria. El vencedor final ha estat el rus Ilya Savekin (Controlpack), que a dues voltes pel final ha llençat un atac formidable que l'ha deixat liderant la cursa en solitari.

Amb només 19 anys i en el seu primer any a la categoria, Savekin està vivint un estiu exitós amb victòria també al Trofeu Sant Jaume dels Domenys de Grans Clàssiques i amb segones posicions al Critèrium de Camarles i al Gran Premi de Ripoll, aquest últim el dia abans del Trofeu Vila de Juneda. Ha estat acompanyat al podi per Pau Josep Domènech (Hight Level – Gsport), que ha entrat a 26 segons, i Marc Collell (Team MP Group – Doltcini), que ha perdut 29 segons amb el vencedor, després que tots dos formessin part del primer grup d'escapats. Amb la disputa de la prova garriguenca, la Xallenge de les Terres de Ponent ja ha disputat les seves quatre primeres curses i es tancarà el dilluns 2 de setembre al 2n Critèrium Les Borges Blanques – Memorial Sisco Peries.

60è Trofeu Vila de Juneda:

  1. Ilya Savekin (Controlpack) 1:29:52
  2. Pau Josep Domènech (High Level-GSport) a 0:26
  3. Marc Collell (Team MP Group-Doltcini) a 0:29 
  4. Albert Pla (Team MP Group-Doltcini) a 0:51
  5. Eloi Gamper (Team MP Group-Doltcini) a 0:51 
  6. Marc Rubirola (Team MP Group-Doltcini) a 0:51
  7. Daniil Kazakov (Controlpack) a 1:09
  8. Guillem Suriñach (Controlpack) a 1:14
  9. Kevin González (Technosylva Maglia Bembibre) a 1:27
  10. Roger Puig (Controlpack) a 1:42
  • Sub23: Ilya Savekin (Controlpack) 
  • Elit: Guillem Suriñach  (Controlpack) 
  • Màster 30: Álvaro Nieto (Club Ciclista Eguesibar)
  • Màster 40: Jordi Reñé (Big Bikes Carlet)
  • Per equips: Team MP Group-Doltcini
  • Classificacions completes

Foto: @albertfontfoto