Paula Blasi es confirma en un excel·lent Tour de l’Avenir

24/08/2024
Carretera

Paula Blasi es confirma en un excel·lent Tour de l’Avenir

La ciclista catalana Paula Blasi ha estat un dels noms destacats del Tour de l’Avenir femení, la prova per etapes més important del món en categoria sub 23. La jove ciclista d’Esplugues de Llobregat, que ha disputat la carrera amb els colors de la selecció espanyola, ha estat tercera a l’etapa reina amb un final molt exigent al Colle delle Finestre (18,1 km al 9,3% i un tram final en sterrato) per acabar en una meritòria quarta posició a la general final.

Blasi, que ja havia estat 19a al pròleg i 12a a la primera etapa en línia, arribava a l’última etapa sent 11a a la general i el gran rendiment a l’alta muntanya l’ha portat fins a la quarta posició. Només ha estat superada a la classificació final per la francesa Marion Bunel, un dels grans talents mundials que ja ha estat 5a a l’UAE Tour i 17a al Tour de France; la ciclista World Tour Isabella Holmgren i la campiona d’Espanya sub 23 Eneritz Vadillo.

Amb aquest resultat, Paula Blasi confirma una temporada de somni i es situa com una de les grans revelacions internacionals de l’any. La catalana, fins ara especialista en triatló, afrontava aquest 2024 la seva primera temporada com a ciclista i va arrencar l’any al Baix Ter Academy, equip filial del Massi – Baix Ter. Els bons resultats la van fer ascendir de seguida a la nòmina del primer equip i des de llavors s’ha proclamat campiona de Catalunya absoluta en ruta i CRI, campiona d’Espanya sub 23 en CRI i subcampiona en ruta, vencedora de la Copa d’Espanya sub 23 i segona absoluta, a més de ser tercera a la Copa Catalana i aconseguir importants triomfs com la general de la Volta a Osona.

Foto: RFEC