La Volta a Catalunya tornarà omplir de ciclisme la Festa Major de Sants

22/08/2024
Carretera

La Volta a Catalunya tornarà omplir de ciclisme la Festa Major de Sants

Un any més, la Festa Major de Sants tindrà protagonisme ciclista gràcies a les curses organitzades per la Volta Ciclista a Catalunya el diumenge 1 de setembre. El carrer de Sants es vestirà de gala el segon diumenge de festes per viure l’últim acte de la Festa Major abans del Piromusical, en una jornada que inclourà quatre competicions per a elits, júniors, cadets i fèmines.

Després d’estrenar-se el 2023, la prova unitària de fèmines es manté al programa de les curses de Sants i serà la sisena i penúltima prova de la Copa Catalana Fèmines. En la primera edició de la Cursa ciclista femenina Festa Major de Sants, la victòria va ser per a Valeria Valgonen seguida de Laura Rodríguez, dues corredores de categoria UCI.

La prova femenina serà el gran al·licient d’una jornada que també inclourà proves puntuables per a la Copa Catalana Júnior i la Copa Catalana Cadet. El 47è Trofeu Quirze Martí cadet obrirà la jornada a les 10h i tindrà una durada de 40 minuts i 3 voltes. A continuació serà el torn del 77è Trofeu Enric Armengol per a júniors, que donarà el tret de sortida a les 11.15h i afrontarà 45 minuts i 3 voltes de recorregut. El circuit del carrer de Sants, d’aproximadament un quilòmetre, abaixarà la persiana amb el 46è Trofeu Antonio Andrés Sancho, un critèrium per a les categories masculines elit, sub 23 i màster 30 i 40.

Les inscripcions per a les quatre competicions es tancaran el dimarts 27 d’agost a la mitjanit.

Foto: Xevi Planas / Volta a Catalunya