Iúri Leitão, un campió olímpic amb passat i futur al Memorial Miquel Poblet

11/08/2024
Pista

Iúri Leitão, un campió olímpic amb passat i futur al Memorial Miquel Poblet

El portuguès Iúri Leitão ha estat un dels grans protagonistes al velòdrom de Saint-Quentin-en-Yvelines durant uns Jocs Olímpics de París 2024 que tanca amb dues medalles olímpiques i d’aquí just un mes serà present al Velòdrom Municipal d’Horta per competir al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – XI Memorial Miquel Poblet que organitza la Federació Catalana de Ciclisme.

Leitão, un dels millors pistards del món, va tancar aquest dissabte la seva espectacular participació als Jocs Olímpics de París 2024 amb un títol olímpic a la prova de madison, en la qual feia parella amb Rui Oliveira. Dos dies abans havia aconseguit també una medalla de plata en la prova òmnium, només superat per Benjamin Thomas. D’aquesta manera, el ciclista s’ha penjat a París dues de les quatre medalles que ha sumat Portugal en aquests Jocs Olímpics i s’ha convertit en l’esportista més prestigiós del país ibèric.

El també professional en ruta amb Caja Rural – Seguros RGA guarda una bona relació amb el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, la prova de ciclisme en pista més prestigiosa que es celebra a Catalunya, i és el primer ciclista confirmat per a l’edició de 2024 de la competició. Leitão té el Memorial fixat en el seu calendari i té previst tornar a Barcelona després de ser-hi en l'edició de 2019, guanyar-hi les proves d’òmnium i madison en l’edició de 2020, i de guanyar la prova scratch de l’òmnium en una edició de 2021 que no va poder completar. Els últims anys, Leitão havia mostrat la seva intenció de ser a la prova catalana però les incompatibilitats de calendari li havien impedit. Aquesta temporada hi tornarà com a campió olímpic i serà el gran favorit al Velòdrom d’Horta.

El Velòdrom de Saint-Quentin-en-Yvelines també ha vist competir durant els Jocs Olímpics de París altres ciclistes amb passat al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona i hi destaca la medalla de plata en velocitat per equips del britànic Edward Lowe, que havia estat present a l’última edició del TICB en les proves de keirin i velocitat.

Foto: Natascha Chekannikova (www.natascha.es)