Oriol Cuadrat i Marcel Barrachina sumen dos títols catalans al Campionat d'Espanya de DH

29/07/2024
Federació

El darrer cap de setmana del 27 i 28 de juliol, el ciclisme català va demostrar el seu potencial en el Campionat d'Espanya de Descens 2024 disputat a l'estació segoviana de La Pinilla, en què la selecció catalana va viatjar amb un equip de ciclistes júnior i cadet que van dominar els podis liderats amb els títols d'Oriol Cuadrat i Marcel Barrachina, respectivament, acompanyats per altres medalles catalanes en la resta de categories. Uns resultats excel·lents, amb un gran grup de treball i bona imatge per a tot l'equip català que van tancar un gran cap de setmana.

En el seu primer any en la categoria, Oriol Cuadrat es va proclamar campió d'Espanya júnior de descens amb una gran actuació catalana, que també va veure com pujava al podi Ton Rusiñol en tercera posició, sumant el bronze per segon any consecutiu. Amb el seu títol, Oriol Cuadrat demostra el seu potencial que l'any passat ja va demostrar convertint-se en subcampió d'Europa en categoria cadet, i va liderar una gran actuació de la selecció catalana, que a banda del podi de Ton Rusiñol va viure el 5è lloc d'Oriol Llaudó i el 9è lloc de Mika Rodon.

La nota negativa en categoria júnior va ser la caiguda de Marta Perxachs, que venia de ser campiona d'Espanya cadet la temporada anterior, i que per culpa de les lesions sostingudes en els entrenaments no va poder disputar la final, on tenia importants opcions de medalla.

Per la seva banda, més impressionant van ser els resultats en la categoria cadet, en què es va viure un podi 100% català en cadet encapçalat pel nou campió Marcel Barrachina, que continua imparable un any després d'haver-se proclamat campió d'Europa infantil, 2n lloc d'Ulises Barrachina i 3r de  Lluc Hospital.  Molt a prop també del podi, la selecció catalana va viure les notables actuacions del 5è lloc per a Armand Moreno i 7è de Víctor Linares.

Un gran potencial de futur per al descens català demostrat amb la brillant participació de la selecció catalana júnior i cadet que va liderar Ivan Oulego, donant continuïtat al nivell que es va viure també en la resta de categories. En la classificació absoluta, plata sub23 per a Pau Menoyo (Club Ciclista Bike Badesses, 3r millor temps absolut) i elit per a Ignasi Jorba (Moto Club Sant Andreu de la Barca, 4t millor temps), mentre que també es vivien els podis catalans de Pasqual Canals (Moto Club Sant Andreu), plata en categoria màster 40A, i Jordi Lago (Molabikes), plata en categoria màster 50B.