Ilya Savekin ja guanya a les Grans Clàssiques

21/07/2024
Carretera

Ilya Savekin ja guanya a les Grans Clàssiques

El ciclista rus Ilya Savekin (Controlpack) ha estat el vencedor del 50è Trofeu Sant Jaume dels Domenys, novena cita puntuable de les Grans Clàssiques - 8è Trofeu Joan Casadevall. La prova, organitzada per la Unió Ciclista Igualadina, s’ha disputat aquest diumenge 21 de juliol al matí amb un centenar de participants i la victòria s’ha lluitat entre un grup de 20 corredors.

El tradicional circuit de 16 quilòmetres i prop de 200 metres de desnivell al voltant de Sant Jaume dels Domenys, al qual s’havien de donar 7 voltes, ha tornat deixar una carrera exigent i trencada des del principi. Un grup de poc més de 20 corredors ha aconseguit un marge insalvable pels perseguidors i s’ha disputat la carrera entre múltiples atacs que es succeïen.

En els últims metres, Controlpack ha fet bo el treball d’equip i el jove Ilya Savekin s’ha imposat a l’esprint per davant de Mikhail Postarnak (Team MP Group – Doltcini) i Mario Silva (Sporty+), tots tres de categoria sub 23. Amb aquesta victòria, Savekin s’estrena a les Grans Clàssiques en el seu primer any a la categoria i després de ser un dels júniors més destacats del calendari català el 2023, amb victòries a la Volta a Girona, el Trofeu 15 d’Abril o el Trofeu Enric Armengol, entre d’altres. Controlpack repeteix la victòria que ja havia aconseguit l’any passat amb Guillem Suriñach en el mateix escenari.

Els dos primers classificats de les Grans Clàssiques, Aleix Sierra (CC Lleida – Dpedro) i Guillem Suriñach (Controlpack), no han aconseguit formar part del tall decisiu i han entrat a meta en 23a i 24a posició respectivament, encapçalant el grup perseguidor. Albert Roca (Team MP Group – Doltcini), 7è a Sant Jaume dels Domenys i 3r a la general de les Grans Clàssiques retalla doncs 40 punts a un Aleix Sierra que encara té marge per aconseguir la victòria final.

Les Grans Clàssiques tanquen amb aquesta prova el mes més intens de competició i els queden ara tres carreres en el punt de mira: la propera cita serà el 30 d’agost a la 72a Volta Ciclista al Montsià, l’1 d’octubre es viurà el 54è Trofeu Sant Bertomeu a La Sènia i el 7 d’octubre es tancarà el calendari amb la 4a Gran Clàssica Modest Capell a Torregrossa.

50è Trofeu Sant Jaume dels Domenys

  1. Ilya Savekin (Controlpack) 2:34:10
  2. Mikhail Postarnak (Team MP Group – Doltcini) m.t.
  3. Mario Silva (Sporty+) m.t.
  4. Oliver Stenning (EBS) m.t.
  5. Blai Rodríguez (ISB-Erbos-Ilerdense) a 0:03
  6. Erik Martorell (CDE El Pelotón) a 0:12
  7. Albert Roca (Team MP Group – Doltcini) a 0:12
  8. F C Shischkin (Team MP Group - Doltcini) a 0:12
  9. Charlie Lewis (Techmosylva Maglia Bembibre) a 0:12
  10. Joan Cadena (Punta Fondon A.D.) a 0:12

Classificacions completes

Foto: Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys