Marta Cano destaca en el Campionat d'Espanya BTT amb el títol sub23

15/07/2024
Federació

El darrer cap de setmana dels dies 12, 13 i 14 de juliol, la població andalusa de El Almendro va acollir la disputa del Campionat d'Espanya de BTT XCO d'aquest 2024, en què la selecció catalana es desplaçava amb un equip format per ciclistes sub23 i júniors. Entre els resultats del cap de setmana, el més destacat va ser la consecució del títol de campiona d'Espanya sub23 de Marta Cano, que va demostrar el seu immens potencial en el seu primer any en la categoria després del seu domini del periode júnior els anys anteriors.

La competició es posava en marxa el divendres amb la disputa de la prova dels relleus per equips, cita que Catalunya afrontava amb altes ambicions. L'equip format per Marta Cano, Arnau Font, Mariona Ratera, Pol Ferran, Esther Villaret i Àlex Alaman va fer una gran cursa que li va permetre creuar la meta final en primera posició, però les irregularitats en un relleu van fer que la selecció fos desqualificada, deixant així la selecció d'Andalusia com a campiona.

La jornada de dissabte començaven les proves en línia XCO de diverses categories, en què la selecció catalana va tenir representació a la prova sub23 amb Carlos Gámez (17è) i Arnau Font (18è). Les categories màster van tenir un ampli protagonisme en la programació, en què hi va destacar el títol màster 30B del català Gerard Birosta (Club Atlètic Amer).

El campionat es tancava diumenge amb una intensa matinal de proves, què hi destacava una Marta Cano signava una impressionant victòria en solitari en la categoria sub23 per davant de la navarresa Edurne Izcue i Lucía Macho, mentre que Adaya Fernández era 8a. Un resultat que demostra l'enorme potencial de la ciclista catalana, que en el seu primer any en la categoria després de dominar el calendari júnior ja ha sumat també destacats resultats internacionals.

En categoria júnior, Mariona Ratera es va quedar a les portes de la medalla en 4a posició, amb bones actuacions també de Sílvia Cuatrecasas (8a) i Laia Galbany (12a). Per la seva banda, en categoria júnior masculina, la selecció catalana va viure el 9è lloc de Pol Ferran, 12è de Roc Cubí i 49è d'Àlex Marco. Uns Campionats d'Espanya notables per al ciclisme català, que també va viure el bronze absolut de l'olímpic Jofre Culell (BH Coloma Team), acompanyant al podi al seu company d'equip David Valero i a David Campos (Orbea)