Guillem Muñoz torna a triomfar a les Grans Clàssiques al Critèrium del Vallès

08/07/2024
Carretera

La 43a edició del Critèrium del Vallès que organitza el Club Ciclista Mollet completava aquest diumenge 7 de juliol un intens cap de setmana en el calendari de les Grans Clàssiques un dia després de la disputa del Trofeu Abelard Trenzano de Sant Pere de Ribes. La prova comptava amb un recorregut trencacames de 131,9 quilòmetres que van donar com a vencedor un nom històric del ciclisme català com és el del veterà Guillem Muñoz (73Factory-BG Team). L'ex campió de Catalunya va ser el més ràpid en un esprint reduït que va decidir la cursa després d'una competició plena d'acció.

El recorregut, amb sortida real des de les instal·lacions d'Inverse, pas per alguns dels trams més emblemàtics del Vallès ciclista com l'Alt de Sant Feliu de Codines i l'Alt de Fontsanta, incloent també una meta volant a Lliça de Vall, va donar com a resultat una cursa plena d'acció en què no es va decidir el moviment decisiu fins pocs quilòmetres abans de la línia de meta. 85 ciclistes van prendre la sortida de la cursa, que malgrat l'important combativitat d'equips com Controlpack, que volia aprofitar la seva superioritat numèrica, es va resoldre en un esprint que Guillem Muñoz va guanyar per davant de Blai Rodríguez (ISB-Erbos-Ilerdense) i Edgar Clemente (Castilla La Mancha), que el van acompanyar en el podi.

Als seus 45 anys, l'incombustible Guilllem Muñoz torna a pujar al graó més alt del podi en una prova de les Grans Clàssiques. El que fou un dels grans noms del ciclisme de carretera català, per última vegada campió de Catalunya de carretera elit l'any 2018 i absolut l'any 2016, i que en els darrers anys ha estat un habitual dels calendaris de Marató i Ultramarató BTT, aconseguit també diversos títols de campió de Catalunya, va sorprendre amb un triomf d'habilitat, lectura de carrera i velocitat.

Després d'aquest cap de setmana, les Grans Clàssiques-8è Trofeu Joan Casadevall, el principal calendari elit/sub23, continuarà aquest diumenge 14 de juliol amb la disputa de la 7a Clàssica Xavi Tondo, que tanca les inscripcions la mitjanit d'aquest dimarts. La prova que el darrer 2023 va ser l'escenari dels Campionats de Catalunya continuarà definint l'apretada classificació d'aquestes Grans Clàssiques, que aquest mes de juliol viuen el seu tram més decisiu.