Adrià Pericas, campió d’Espanya júnior de contrarellotge

04/07/2024
Federació

Adrià Pericas, campió d’Espanya júnior de contrarellotge

El júnior català Adrià Pericas, un dels grans talents de futur del ciclisme català, s’ha proclamat campió d’Espanya de contrarellotge en categoria júnior a Avilés (Asturies). El ciclista osonenc ha aconseguit l’or estatal a la jornada inaugural dels Campionats d’Espanya Júnior i Escolars, que també ha deixat el subcampionat d’Espanya cadet per a Aitor Martínez i el bronze de la selecció catalana cadet femenina a la contrarellotge per equips.

La jornada inaugural dels Campionats d’Espanya Júnior i Escolars ha agrupat totes les competicions contra el crono. A la darrera prova del dia, Adrià Pericas ha fet bons els pronòstics i s’ha imposat a la prova júnior de contrarellotge individual. Pericas, que ja va ser subcampió d’Espanya en el seu primer any a la categoria, ha dominat la prova amb un còmode marge i s’ha imposat amb mig minut d’avantatge sobre Héctor Álvarez i pràcticament un minut sobre Luis Alberto Lajarin, que han completat el podi.

Amb aquesta victòria, el ciclista del Team Torrent es segueix consolidant com una de les grans promeses estatals i internacionals de la seva generació. Aquesta temporada, el ciclista de Tona ha vençut a territori català, amb els triomfs al GP KH7 de Les Franqueses i el Gran Premi Vila de Ripoll, al calendari espanyol amb la Volta a la Plana Baixa, la Vuelta a la Montaña Central o la Vuelta a Besaya, i també a nivell internacional, on s’ha imposat al GP FWR Baron de la Copa de les Nacions i ha pujat al podi de les prestigioses Classique Alpes Juniors i Tour du Pays de Vaud. Pericas serà de la partida, aquest diumenge, de la selecció catalana que buscarà la victòria el Campionat d’Espanya júnior en ruta.

Aitor Martínez i la CRE cadet femenina, més medalles catalanes
L’èxit de la selecció catalana havia començat ja en la primera prova del dia, amb la medalla de bronze que han aconseguit Lluna Jiménez, Naia Torrent, Adriana Vargas i Candela Pérez a la contrarellotge per equips de categoria cadet. Les catalanes han estat terceres per darrera de les seleccions basca i valenciana. A la prova masculina, la selecció formada per Fran Alemany, Eloi Ramos, Ferran Torra i Hugo Marrase ha ocupat la vuitena posició final.

A la contrarellotge individual, segona posició per a Aitor Martínez, que es proclama subcampió d’Espanya cadet en l’especialitat després de ser quart l’any passat i quedar-se a les portes del podi en el seu primer any a la categoria. El ciclista del Club Ciclista Sant Boi allarga una bona temporada en la qual s’ha imposat a cinc proves de la Copa Catalana de manera consecutiva i ha aconseguit els subcampionats de Catalunya en ruta i contrarellotge.

La contrarellotge cadet també ha deixat la 9a posició de Júlia Vilanova en la categoria femenina, mentre que entre els júniors, més enllà del títol d’Adrià Pericas, Marc Zafra ha acabat 9è, Roger Pareta ha estat 21è i Laura Martínez ho ha fet 20a. Els Campionats d’Espanya Escolars continuaran aquest divendres amb les proves en ruta infantils i cadets. Dissabte serà el torn dels Campionats de BTT i gimcana i diumenge es decidiran els campions d’Espanya júnior en ruta.

Foto: RFEC