La selecció catalana suma 10 medalles al Campionat d’Espanya de Trial

01/07/2024
Federació

La selecció catalana suma 10 medalles al Campionat d’Espanya de Trial

La selecció catalana tenia aquest diumenge 30 de juny una de les cites destacades de la temporada amb la disputa del Campionat d’Espanya de Trial a Cartagena (Murcia). El combinat català s’havia desplaçat a la prova amb 17 representants entre les categories cadet, júnior i elit i ha aconseguit un total de 10 medalles, una més que les aconseguides en la mateixa cita els anys 2022 i 2023, fet que també el va fer pujar al podi com a millor equip de la competició.

En la categoria elit, sensacions agredolces per a la delegació catalana. Eloi Palau, que l’any passat es va perdre la cita per culpa d’una lesió, no ha pogut mostrar el seu millor nivell en terres murcianes però, malgrat tot, ha pujat al podi elit 20’’ aconseguint una medalla de bronze. Mateix resultat per a Sergi Llongueras, que ha aconseguit un bronze amb millor regust de boca a la categoria elit 26’’. Entre les fèmines, doble presència catalana al podi elit, amb subcampionat per a Alba Riera, que l’any passat s’havia enfundat el mallot de campiona estatal; i bronze per a una debutant Andrea Pérez que, després de ser campiona en categoria 12-15 anys el 2023, ha tingut un debut pràcticament immillorable a la màxima categoria. Totes dues han estat superades només per la campiona d’Europa Vera Barón.

Sí que s’han pogut celebrar títols catalans a la categoria cadet, amb doblet de la selecció catalana. Max Ballesté s’ha proclamat nou campió d’Espanya cadet i Guillem Montoya, segon classificat, és subcampió d’Espanya en el seu primer any com a cadet. En categoria femenina, títol estatal per a Yun Vilajosana a la categoria 12-15 anys i segona posició per a Aina Gonzalo, aconseguint un nou doblet per a la selecció. D’aquesta manera, els quatre representants de la selecció catalana en edat cadet han tingut presència al podi amb dos campionats i dos subcampionats.

Entre els júniors, Víctor Pérez ha estat subcampió de 20’’ i Marc Salom ha pujat al podi de 26’’ per penjar-se la medalla de bronze, completant d’aquesta manera un Campionat d’Espanya que la selecció catalana ha tancat amb dos títols estatals, quatre medalles de plata i quatre de bronze.

Més enllà dels resultats de la selecció catalana, el trial català també ha brillat amb el títol infantil d’Àlex Rodríguez (Cañas Trial Academy) i el subcampionat d’Àdrià del Río (Trialsport), el subcampionat aleví d’Erik Manrique (Cañas Trial Academy), el subcampionat de fèmines 9-11 anys d’Abril Sanllehí (Club Trial Sant Pere de Torelló), el títol principiant de Dalmau Marí (CC Trenca Cames) i el bronze de Roc Casals (Club Trial Sant Pere de Torelló) i el bronze en promeses d’Arnau Sanllehí (Club Trial Sant Pere de Torelló).

Selecció catalana al Campionat d'Espanya de Trial 2024:

  • PLATA: Alba Riera en categoria elit femenina
  • BRONZE: Andrea Pérez en elit femenina
  • BRONZE: Eloi Palau en elit 20''
  • BRONZE: Sergi Llongueras en elit 26''
  • PLATA: Víctor Pérez en júnior 20''
  • BRONZE: Marc Salom en júnior 26''
  • OR: Marx Ballesté en cadet
  • PLATA: Guillem Montoya en cadet
  • OR: Yun Vilajosana en noies 12-15 anys
  • PLATA: Aina Gonzalo en noies 12-15 anys

Fotografia: RFEC