Neix la Volta a Osona femenina, amb tres etapes del 28 al 30 de juny

22/06/2024
Carretera

Neix la Volta a Osona femenina, amb tres etapes del 28 al 30 de juny

El calendari català de carretera per a categories femenines està experimentant un creixement exponencial aquest 2024. S’està vivint una Copa Catalana de Fèmines en la qual totes les proves tenen cursa únicament femenina, s’acaba de celebrar la 1a Volta a Catalunya femenina de la història i del 28 al 30 de juny arriba una altra de les grans novetats de la temporada: la primera edició de la Volta Ciclista a Osona.

La competició estarà formada per tres etapes i cada una d’elles tindrà una sortida de cadets, una de júniors i màsters i una d’elits i sub 23. Tot plegat estarà sota l’organització del Barcelona Pista Club Esportiu i va tenir la presentació oficial el dimecres 12 de juny a la sala La Canal de Tona.

El tret de sortida a la carrera es donarà el divendres 28 de juny a Manlleu, amb una etapa que donarà entre dues i quatre voltes a un circuit de 21 quilòmetres, en funció de la categoria, i que tindrà un port de muntanya de 5 quilòmetres com a principal dificultat orogràfica. L’endemà, Seva serà la seu de l’arribada i la sortida i al recorregut, de 33 quilòmetres i amb l’Alt de La Mansa com a dificultat principal, s’hi donaran entre una i tres voltes.

Per últim, el colofó d’aquesta primera edició es posarà a Tona, que acollirà la tercera i última etapa de la carrera. La sortida serà des de La Canal, passarà per diversos camins i trams d’sterrato i, en el tram final del circuit, les corredores hauran d’afrontar l’ascens a l’Empalme. Més enllà de la classificació general, la prova també tindrà classificacions de millor jove, muntanya, metes volants i primera catalana, cadascuna d’elles amb el seu corresponent mallot identificatiu.