La selecció catalana de carretera defineix l’equip per al Campionat d’Espanya sub 23

18/06/2024
Federació

La selecció catalana de carretera defineix l’equip per al Campionat d’Espanya sub 23

Arriba una de les grans cites de l’any amb la disputa del Campionat d’Espanya sub 23 en ruta i contrarellotge i la selecció catalana ja ha definit els 10 ciclistes que hi participaran defensant els colors de Catalunya. Ho faran el dissabte 22 de juny a la prova en ruta que es disputarà a San Lorenzo del Escorial (Madrid) i, tres d’ells, el dia abans, el divendres 21 de juny, a la prova contrarellotge que tindrà lloc a Galapagar (Madrid).

Els campions espanyols en categories professional, elit i sub 23 es tornaran decidir a la Comunitat de Madrid, mateix escenari que ja va acollir les proves el 2023 i que durant tres dies reunirà el millor ciclisme estatal. Per a la prova contra el crono s’estrena un recorregut a l’entorn de Galapagar, amb 33,4 quilòmetres i 380 metres de desnivell acumulat, un perfil exigent que en molts trams pica cap amunt. Per a la prova en ruta en categoria sub 23, que tindrà la sortida i l’arribada al Monestir de Sant Lorenzo de El Escorial, s’ha preparat un recorregut que també tindrà molta duresa, amb 160,8 quilòmetres i més de 2.700 metres de desnivell. Comptarà inicialment amb quatre voltes a un circuit llarg que inclou l’ascens a Fersnedilla de la Oliva, i tres voltes al circuit curt, amb doble ascens al tram inicial de la pujada a Abantos.

La delegació catalana estarà encapçalada per Albert Muntanya, Adrià Franquesa i Mario Silva, primer, segon i tercer respectivament al Campionat de Catalunya en CRI 2024, que seran els tres encarregats de doblar ruta i contrarellotge. Els corredors seleccionats específicament per a la prova en ruta seran Jan Castellón, que recentment ha estat segon al Memorial Valenciaga, la Santikutz Klasika i la Bidasoa Itzulia; Marc Rubirola, Jaume Figuls, Pau Matarín, Gerard Ledesma, Daniel Artero i el vigent campió de Catalunya absolut Iván Viladrich, que en el seu primer any a la categoria va tocar la glòria a Súria.

Amb un equip de garanties, la selecció catalana encara una carrera que en els últims anys ha estat escenari de grans resultats per als nostres ciclistes. Marcel Camprubí va aconseguir el subcampionat el 2021 compartint selecció amb 10 ciclistes que, tres anys més tard, tots formen part d’estructures UCI. El 2022, va ser Abel Balderstone qui va pujar al podi després d’aconseguir la medalla de bronze i Fran Muñoz, el 2023, va repetir la tercera posició per aconseguir un nou podi català. Tres anys seguits, doncs, amb presència de la selecció catalana al podi del Campionat d’Espanya sub 23 en ruta, i un objectiu que torna estar fixat per aquest 2024.

La cita madrilenya també servirà per coronar els campions d’Espanya en categories elit UCI i elit, tant en les proves masculines com femenines, i tindran presències destacades de corredors catalans. Mireia Benito (AG Insurance – Soudal Team), defensarà divendres el títol de campiona d’Espanya absoluta en contrarellotge que va aconseguir el 2023, en el que va ser el seu major èxit professional fins avui. Les proves contra el rellotge es celebraran totes el divendres, mentre que les proves en ruta es dividiran entre dissabte (sub 23 masculina i elit/sub 23 femenina) i diumenge (elit UCI i elit masculines).

Selecció catalana al Campionat d'Espanya sub 23 en ruta:

  • Jan Castellón (Caja Rural)
  • Marc Rubirola (CC Camp Clar)
  • Jaume Figuls (CC Camp Clar)
  • Pau Matarín (CD Fernando Barceló)
  • Mario Silva (CC Sporty +)
  • Gerard Ledesma (CC La Palma)
  • Adrià Franquesa (AD Galibier)
  • Albert Muntanya (AD Galibier)
  • Daniel Artero (AD Galibier)
  • Iván Viladrich (PC Baix Ebre)

Selecció catalana al Campionat d'Espanya sub 23 en CRI:

  • Mario Silva (CC Sporty +)
  • Gerard Ledesma (CC La Palma)
  • Adrià Franquesa (AD Galibier)