Lewis Askey i Lucía Macho dominen la Copa Catalana BTT Internacional a Andorra

16/06/2024

El britànic Lewis Askey, ciclista professional de carretera de l'equip Groupama-FDJ, i la sevillana Lucía Macho (X-Sauce Factory Team) van ser aquest dissabte 15 de juny els triomfadors a la prova internacional de BTT de Shimano Super Cup Massi disputada dins el marc del Bikeshow de Naturland-Andorra, a Sant Julià de Lòria. La prova andorrana, de categoria internacional UCI C2, era també la penúltima prova puntuable del calendari 2024 de Copa Catalana BTT Internacional Biking Point, que es tancarà el primer cap de setmana de juliol a al Vall de Boí.

Lewis Askey, ciclista de l'equip Groupama-FDJ que fa tres setmanes acabava la seva disputa del Giro d'Itàlia, es va imposar als seus rivals en solitari des de la major part de la carrera per a emportar-se la prova de Naturland per davant del francès Clément Auvin (GIF VTT) i del vigent campió català Ever Alejandro Gómez (RR Bikers). La cita va transcórrer per les muntanyes d'Andorra en un circuit XCO on Lucía Macho (X-Sauce) es va imposar en la prova femenina, superant també a la campiona catalana Noemí Moreno (73 Factory-BG Team), segona classificada, i a Margaux Borrelly (Team Marseille), en tercer lloc.

Durant el matí del dissabte es van disputar les carreres dels més nens. En un divertit circuit de la Super Cup Youth amb un ambient de bicicleta de muntanya espectacular. Aquest circuit Super Cup Youth està enfocat perquè els nens i nenes comencin a competir i agafin experiència, que és la base d'aquest esport. Per la seva banda, diumenge ha estat el torn per a la prova de Marathon Cup, amb triomfs d'Alex Sempere (Gobik) i la balear Laura Rios (Construcciones Ibiza-Miró MTB Team).