Javier Cubillas s’imposa a la Cursa Ciclista del Llobregat júnior

02/06/2024
Carretera

Javier Cubillas s’imposa a la Cursa Ciclista del Llobregat júnior

El ciclisme júnior de carretera ha viscut una de les jornades més prestigioses de la temporada a Catalunya amb la disputa, aquest diumenge 2 de juny, de la 43a Cursa Ciclista del Llobregat Navàs – Sant Boi, prova de categoria estatal i puntuable per a la Challenge Global de Ciclismo en Ruta. El valencià Javier Cubillas (Grupo Fores – Hiper Europa) ha estat el vencedor de la prova organitzada pel Club Ciclista Sant Boi.

Navàs ha protagonitzat un any més el tret de sortida d’una de les proves més destacades del calendari júnior, que reunia alguns dels millors corredors catalans i espanyols de la categoria. Per davant, els ciclistes tenien un recorregut de 112 quilòmetres amb els alts de Vacarisses i Ullastrell, a l’equador de la carrera, com a principals dificultats muntanyoses, abans d’afrontar uns últims 20 quilòmetres plans fins a la meta de Sant Boi de Llobregat.

Des dels primers quilòmetres, a les rampes de Vilaredes, s’ha previst una intensa lluita per intentar formar una escapada que s’ha resistit. Diversos atacs han creat talls en el grup però cap ha aconseguit un marge suficient per tirar endavant i ha general una carrera d’alternatives al capdavant i molt ritme durant els 112 quilòmetres de recorregut. Ja a Ullastrell, darrer port del dia, Mateo Pablo Ramírez (Team Junior Ciudad de Talavera) ha accelerat el ritme i ha marxat en solitari, obrint forat sobre Javier Cubillas, que rodava en segona posició, i la resta de perseguidors.

En el tram de descens, els dos escapats s’han unit al capdavant i han arribat a tenir un minut de marge sobre un grup perseguidor amb una vintena d’unitats i encapçalat pel ritme de Purito-Tadesan-Nuria. En els últims quilòmetres, Cubillas ha llançat l’atac definitiu que ha deixat Ramírez sense resposta i ha marxat en solitari cap a la meta ubicada, en aquesta edició, al carrer Joventut de Sant Boi.

D’aquesta manera, el valencià ha aconseguit una prestigiosa victòria en solitari en el seu primer any a la categoria i segueix consolidant-se com un dels grans talents espanyols en una temporada en la qual ja ha debutat internacionalment a la Paris-Roubaix, l’Eroica Juniors o el GP F.W.R Baron. Mateo Pablo Ramírez ha estat segon i el local Iván Roure (Autovivo - Club Ciclista Sant Boi), que ens els últims metres ha saltat del grup perseguidor, ha completat el podi i ha estat el millor català. Els dos primers classificats també s’han repartit els premis de la muntanya i les metes volants i Grupo Hores – Hiper Europa ha tancat la prova com a millor equip.

43a Cursa Ciclista del Llobregat:

  1. Javier Cubillas (Grupo Fores – Hiper Europa) 2:36:04
  2. Mateo Pablo Ramírez (Team Junior Ciudad de Talavera) a 0:11
  3. Iván Roure (Autovivo - Club Ciclista Sant Boi) a 0:26
  4. Lucas Olvera (Purito-Tadesan-Nuria) a 0:30
  5. Gerard Mora (Tot Net - Terrassa Ciclisme) a 0:30
  6. Tito Pini (Sanse Elecox) a 0:30
  7. Aurelien Roux (OCF U19) a 0:30
  8. Ruben Pitarch (Grupo Fores – Hiper Europa) a 0:30
  9. Sergio Ortega (Grupo Fores – Hiper Europa) a 0:30
  10. Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria) a 0:30
  • Muntanya: Mateo Pablo Ramírez (Team Junior Ciudad de Talavera)
  • Metes volants: Javier Cubillas (Grupo Fores – Hiper Europa)
  • Primer any: Javier Cubillas (Grupo Fores – Hiper Europa)
  • Primer català: Iván Roure (Autovivo - Club Ciclista Sant Boi)
  • Per equips: Grupo Fores – Hiper Europa
  • Classificacions completes

 

Foto: Xevi Planas / Club Ciclista Sant Boi