Tot a punt per a la Volta a Tarragona del 14 al 16 de juny

12/06/2024
Carretera

Tot a punt per a la Volta a Tarragona del 14 al 16 de juny

Aquest dimarts tanquen les inscripcions per a una de les cites més històriques del calendari català de carretera: la Volta Ciclista a la Província de Tarragona, que se celebra des del 14 al 16 de juny en tres etapes a Marçà, la Pobla de Mafumet i Reus. Serà la 61a edició d'una prova pionera en el ciclisme català, que com en els darrers anys és obert a les categories màster i elit/sub femenina

La publicació dels seus recorreguts i inscripcions els trobareu a la web de la Federació Catalana de Ciclisme. Per motius de seguretat i retall en l'utilització de la carretera N-420, s'ha variat el recorregut del l'etapa del 14 de Juny, corresponent a la primera etapa entre Marçà i Marçà, quedant un nou recorregut més segur i atractiu per la cursa, que amb aquesta primera etapa estrena nova seu.

Aquest dimarts 11 de juny se'n va realitzar la seva presentació oficial, en un acte que va comptar amb la presència del conseller de Salut i Esports de l'Ajuntament de Reus, Enrique Martín, la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Iris Castell, el regidor de l'Ajuntament de Marçà Jaume Guiu, el director de la Volta Ciclista a la Província de Tarragona, Joan Carles Ferran, i el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, entre d'altres.

La primera jornada tindrà 80 quilòmetres de recorregut pel Priorat amb sortida i arribada a Marçà, passant per les poblacions de Falset, Capçanes, Masroig, El Molar i Bellmunt del Priorat. El segon dia, la sortida i arribada estarà situada a la Pobla de Mafumet, per a fer un recorregut de 82 quilòmetres en diferents voltes, passant per Constantí, la Selva del Camp, Villalonga i el Morell. Finalment, la tercera i última etapa sortirà i acabarà des del Mercat Central de Reus, amb un recorregut completament nou de 90 quilòmetres amb gran protagonisme per la pujada a la Mussara, passant per Pratdip i Colldejou, Vilanova d’Escornalbou, Riudecanys, Montbrió, Botarell, Alforja i Vilaplana.

En quant a les seves classificacions, la Volta a Tarragona comptarà amb mallots de líder en totes les categories participants per cada dia. Cal recordar també que els corredors que no finalitzen una etapa poden sortir en la següent.