La selecció catalana júnior torna a la Classique des Alpes

28/05/2024
Carretera

La selecció catalana júnior torna a la Classique des Alpes

El dissabte 1 de juny arriba una de les cites anuals de més prestigi per a la selecció catalana júnior, que participarà un any més a la Classique des Alpes francesa, una prova de categoria UCI júnior 1.1. La històrica carrera francesa compta en el seu palmarès amb guanyadors del nivell de Tim Wellens, Aurélien i Valentin Paret-Peintre, Rémy Rochas, Maxim Van Gils o Cian Uijtdebroeks i la selecció catalana hi participarà per quarta edició consecutiva després de prendre-hi la sortida els anys 2023, 2022, 2021 i, abans, 2018.

El combinat català, amb Carles Torrent com a seleccionador, desplaçarà set corredors a terres franceses, liderats per un Adrià Pericas que l’any passat va ser 14è a la carrera francesa i el quart millor corredor de primer any. L’osonenc, que aquesta setmana ha complert la majoria d’edat, ve de guanyar la seva primera prova de la Copa de les Nacions al GP FWR Baron italià i de ser segon al prestigiós Tour du Pays suís.

L’acompanyaran el seu company d’equip Marc Zafra, que ja va prendre la sortida a la darrera edició; Martí Gozalbo, flamant guanyador de la Volta a Girona i líder de la Copa Catalana; Iván Roure i Unai López, tots dos del CC Sant Boi, i Hugo Vicente i Pol Ballesteros, representants del Terrassa Ciclisme.

La carrera manté el mateix recorregut d’anys anteriors amb una primera meitat majoritàriament plana i un segon tram que acumula tots els ports de la jornada. En els darrers 70 quilòmetres, els corredors hauran de superar el Col du Mont Tournier (2a), la Cote de St Genix les Villages (3a), el Col de la Crusille (3a), el Mont du Chat (1a) i el Col du Banchet (2a), que es coronarà a tan sols 9 quilòmetres de la línia d’arribada situada a La Bridoire. La cursa es podrà seguir en directe a través de Youtube.