El millor ciclisme júnior es reunirà a la 43ª Cursa Ciclista del Llobregat

27/05/2024

Arriba una de les grans cites de la temporada per al ciclisme júnior de carretera a Catalunya. El diumenge 2 de juny es disputa la 43a edició de la Cursa Ciclista del Llobregat Navàs – Sant Boi, una de les cites de referència al calendari català i espanyol i l’única prova catalana puntuable per a la Challenge Global de Ciclisme en Ruta.

Dani Moreno, Mikel Nieve o Pau Miquel són alguns dels 42 corredors que han inscrit el seu nom al prestigiós palmarès de la carrera organitzada pel Club Ciclista Sant Boi i que han contribuït a convertir-la en una de les grans cites de l’any. El recorregut es manté pràcticament igual que en l’edició de 2023, amb l’Alt de les Vilaredes de sortida, al quilòmetre 10 de la carrera, i l’Alt de Vacarisses i l’Alt d’Ullastrell com a principals dificultats del tram central de carrera. Al final, 20 quilòmetres majoritàriament plans portaran els ciclistes fins a l’arribada a Sant Boi de Llobregat.

L’edició de 2023 va estar marcada per la formació d’una escapada que de seguida va obrir un marge que els acabaria sent suficient per disputar-se la victòria entre els vuit corredors capdavanters. Roger Pareta, flamant campió de Catalunya júnior aquest diumenge a Sant Jaume de Llierca, ja va mostrar la seva punta de velocitat en aquella ocasió i es va adjudicar la victòria.

La carrera donarà el tret de sortida a les 10.30h des de Navàs, després de la presentació d’equips i els diferents protocols previs a l’inici de la cursa. Serà una prova puntuable per a la Challenge Global de Ciclisme en Ruta, que agrupa 12 carreres júniors de primer nivell, tindrà categoria nacional i només s’hi podrà accedir per invitació de l’organitzador.