El Bike Show Vic-Osona brilla en una jornada de gran protagonisme per la Copa Catalunya Infantil BTT

26/05/2024
BTT

El Bike Show Vic-Osona brilla en una jornada de gran protagonisme per la Copa Catalunya Infantil BTT

Més de 700 ciclistes de totes les edats van gaudir del ciclisme aquest dissabte 25 de maig amb la 3a edició del del Bike Show Vic-Osona. La capital d’Osona va respirar ciclisme en una jornada extraordinària, que recull l’essència d’aquesta fórmula que combina competició i diversió amb la bici i que entre d'altres proves competitives, va acollir la ja veterana Copa Catalunya Infantil BTT Ciutat de Vic per a categories inferiors que organitza el club Jufré Vic-ETB.

 La tercera edició d’aquest festival ciclista ha tingut el tret de sortida a les 9h amb la Gravel Ride Tour Vic, una cursa que ha proposat dues distàncies de 80 i 120 quilòmetres per pistes forestals i camins de muntanya pels voltants de la ciutat de Vic, en una modalitat que cada any guanya més adeptes. La zona esportiva de Vic ha estat l’escenari d’on sortien i on també acabaven les diferents curses, com la més competitiva de la jornada, la prova estrella de MTB del Bike Show. La Marathon Cup 3 Turons plantejava als corredors un recorregut de 47 quilòmetres i 1.186 metres de desnivell positiu, i des de la mateixa sortida s’ha percebut que la cursa seria molt competida. A la categoria masculina Martí Arán ha estat el més ràpid, seguit de Martí Cateura i Ever Alejando Gómez. En categoria femenina s’ha imposat Neus Parcerisas, i l’han acompanyada al podi Núria Surià i Sophie Giovane.

I tot just després d’aquesta sortida s’han posat en marxa els participants a la versió més curta de la prova, la Marathon Cup 2 Turons, amb 40 quilòmetres i 875 metres de desnivell, amb un recorregut per gaudir de Vic i el seu entorn natural. I finalment, per tancar les proves matinals, ha tingut lloc la sortida de la clàssica Turonet, amb 15 quilòmetres i de caràcter familiar i molt festiva. Una cursa ideal per estrenar-se en les competicions sense la pressió del cronòmetre ni de les classificacions, i en la qual hi ha participat famílies senceres i grups escolars que s’inicien en la pràctica del MTB. Amb aquests resultats, Martí Cateura i Sophie Giovane segueixen sent els líders de la Marathon Cup BTT 2024.  

A la tarda, va ser el torn per les categories infantils. Els ciclistes més joves i centenars d’acompanyants van omplir d’emoció el circuit amb la disputa de la vuitena prova de la temporada de la Copa Catalunya Infantil BTT. Amb un ambient extraordinari, el nombrós públic s’ha entregat a l’esforç i el progrés dels joves ciclistes, en una gran jornada de ciclisme, organitzada per Ocisport conjuntament amb l’Ajuntament de Vic, i amb la col·laboració de les entitats ciclistes locals i Jufré Cycling. Pràcticament 190 ciclistes entre les categories infantils i pre-benjamí van gaudir dels circuits situats a la Zona Esportiva de Vic, en la que és una de les proves més consolidades del calendari de formació català de BTT, que el pròxim cap de setmana té una cita clau amb la disputa del Campionat de Catalunya BTT Infantil de Tortosa, que se celebra conjuntament amb els absoluts XCO.

Copa Catalunya Infantil BTT Ciutat de Vic 2024:

  • Infantil: Martí Collell (Jufré Vic-ETB) i Emma Andreu (Bike Kids)
  • Aleví: Norfeu Cos (BTT Fornells-Bikeaventura) i Lola Erazo (Jufré Vic-ETB)
  • Principiants: Alan Molano (Jufré Vic-ETB) i Lena Cos (BTT Fornells-Bikeaventura)
  • Pre-benjamins i benjamins: Reconeixement a tots els participants.
  • Totes les classificacions completes.