Arnau Solé trenca el domini rus i s’imposa a la XII Clàssica Isaac Gálvez

26/05/2024
Carretera

Arnau Solé trenca el domini rus i s’imposa a la XII Clàssica Isaac Gálvez

Vilanova i la Geltrú (Garraf) ha acollit aquest dissabte 25 de maig la XII Clàssica Isaac Gálvez, cinquena prova puntuable per a les Grans Clàssiques - 8è Trofeu Joan Casadevall. Arnau Solé (Controlpack) ha aconseguit la victòria en solitari i ha trencat la ratxa de quatre proves guanyades per corredors russos, que fins ara havien estat els grans dominadors del principal calendari elit/sub23 masculí català.

Els camins estrets i tan característics de la prova que homenatja Isaac Gálvez, que l’apropen a les clàssiques típiques del nord d’Europa, han estat protagonistes dels 128 quilòmetres de recorregut, amb inici i final davant el pavelló que porta el nom de l’enyorat ciclista. En una prova amb alternatives i molta lluita en els punts claus, Arnau Solé ha aconseguit marxar en solitari i imposar-se a la meta de Vilanova i la Geltrú. El que va ser professional amb l’equip Burgos-BH aconseguia així la seva primera victòria a les Grans Clàssiques.

A només 7 segons de Solé ha creuat la meta el pistard Erik Martorell (El Bicho – Prime Numbers) i en tercera posició ha completat el podi Sergi Darder (Illes Balears Arabay Cycling), ciclista de categoria UCI que ha estat també el millor sub 23. Per darrera els tres ocupants del podi ha entrat un grup perseguidor comandat per Oliver Stenning (Equipo EBS), vigent subcampió d’Oceania en contrarellotge, i amb presència de Daniel Artero (Finisher Kern Pharma), a qui l’onzena posició aconseguida a Vilanova li serveix per situar-se com a nou líder de les Grans Clàssiques.

Amb la victòria de Solé es trenca un domini rus que havia deixat les quatre primeres cites del calendari en mans d’Ivan Smirnov (Trofeu Joan Escolà i Campionat de Sabadell), Lev Gonov (Klassika d’Olot) i Vlas Shischkin (GP d’Òdena). El calendari viurà ara una pausa d’un mes i la següent cita per als elit/sub23 serà el 30 de juny al 57è Gran Premi Sant Pere.

XII Clàssica Isaac Gálvez

  1. Arnau Solé (Controlpack) 3:05:22
  2. Erik Martorell (El Bicho – Prime Numbers) a 0:07
  3. Sergi Darder (Illes Balears Arabay Cycling) a 0:25
  4. Oliver Stenning (Equipo EBS) a 0:48
  5. Albert Roca (Team MP Group – Doltcini) a 0:48
  6. Omer Goldstein (Kung Cycling Team) a 0:48
  7. Pol Rocamora (CC Lleida – Dpedros) a 0:48
  8. Guillem Suriñach (Controlpack) a 0:48
  9. Aaron Nougue (OCF Legend Wheels) a 0:48
  10. Joan Cadena (Hight Level – Gsport) a 0:48

Foto: @juanluisruizvng