La Volta a Girona serà seu del Campionat de Catalunya júnior

21/05/2024
Carretera

La Volta a Girona serà seu del Campionat de Catalunya júnior

El Gran Premi Diputació - 5a Volta a Girona reunirà els dies 25 i 26 de maig el millor ciclisme júnior i cadet de carretera a Agullana (Alt Empordà) i Sant Jaume de Llierca (Garrotxa). El certamen serà, a més, seu del Campionat de Catalunya júnior, que es disputarà el diumenge 26 de maig en el marc del 44è Trofeu Primavera de Sant Jaume de Llierca.

La Volta a Girona, organitzada pel Club Ciclista Olot Infantil, tindrà un format de xallenge amb dues proves puntuables. Cada una d’elles tindrà un guanyador individual, però formaran també una classificació final que en decidirà el guanyador global. L’any passat, els vencedors de la Volta a Girona van ser Sergio Calvo (júnior), Aitor Martínez (cadet), Alba Puig (elit/sub23 femení), Mercè Sitjar (júnior femení) i Candela Pérez (cadet femení). En aquell cas, la competició gironina estava formada per tres proves amb la presència del Gran Premi Vila de Ripoll, que aquest any es va avançar i es va celebrar el passat 1 de maig, fora de la Volta.

Així doncs, la cita estarà formada per dues proves. La primera, el dissabte 25 de maig, serà el Trofeu Agullana, amb sortida i arribada a la població empordanesa i els passos per la Vajol com a principal dificultat muntanyosa. Seran 78 quilòmetres i tres voltes en la prova júnior i femenina i 52 quilòmetres amb dos passos de muntanya a la prova cadet.

El diumenge 25 de maig arribarà la cita més destacada amb el Trofeu Primavera a Sant Jaume de Llierca, que serà escenari del Campionat de Catalunya júnior. La prova tindrà el mateix recorregut que l’any passat, amb un circuit exigent de 14 quilòmetres que passarà per Montagut, Tortellà i Argelaguer i s’hi hauran de donar sis voltes per completar els 87 quilòmetres totals. Els millors corredors de la categoria buscaran el nou portador del mallot de campió de Catalunya, que l’any passat es va enfundar Adrià Pericas també en el marc de la Volta a Girona, en aquella ocasió al Trofeu Agullana. Les inscripcions per a la Volta a Girona estaran obertes fins el dimarts 21 de maig a la mitjanit.