Compte enrere per la 14a edició de la Marxa Cicloturista Montsec-Montsec

10/05/2024
Cicloturisme

Compte enrere per la 14a edició de la Marxa Cicloturista Montsec-Montsec

El pròxim dissabte 18 de maig tindrà lloc la 14a edició de la Marxa Cicloturista Montsec-Montsec, donant continuïtat a unes setmanes d'intensa activitat en el calendari del cicloturisme català. Amb sortida i arribada des del pavelló d’Inpacsa de Balaguer amb més de 900 participants, la cita proposa tres recorreguts puntuables per als circuits de cicloturisme de la Federació Catalana de Ciclisme: el més llarg que formapart del Circuit de Llarga Distància, i els altres dos, de la Xallenge de Mitja Distància.

El diputat de la Diputació de Lleida Jordi Verdú; la regidora d’Esports de la Paeria de Balaguer, Laia Vilardell; el vicepresident del Club Ciclista Balaguer, Jordi Ribalta; el secretari del Club Ciclista Balaguer i organitzador de la prova, Víctor Saiz, i el delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida, Arturo Santiveri, han presentat aquest divendres aquesta 14a Marxa Cicloturista Montsec-Montsec 2024, any rere any consolidada com un important èxit de participació.

La marxa, com ja és tradicional, proposa tres rutes: el Gran Fons, amb 190 km i 3.300 metres de desnivell acumulat; el Mig Fons, amb 140 km i 2.050 metres de desnivell, i el Challenge, amb 80 km i 1.300 metres de desnivell, una oferta que pretén atraure el màxim de participants possibles, amb diferents graus d’exigència tècnica i física, tal com ha explicat Jordi Ribalta. Com en les anteriors edicions, és de caràcter no competitiva. La sortida unificada serà a les 8.00 hores. Les rutes Gran Fons MM190 i Mig Fons MM140 segueixen formant part del Circuit Català de Cicloturisme Gran Fons, mentre que la ruta Challenge MM80 no té variacions i continua dintre del circuit Challenge organitzat per la FCC.

  • Seguiu tota l'actualitat del calendari cicloturista català a través de les xarxes @cicloturismecat.

S’esperen més de 900 participants, provinents majoritàriament de Catalunya però també d’altres zones de l’estat (Aragó, País Basc i Andorra, especialment), i l’organització aposta per la celebració d’un esdeveniment sostenible, amb mesures que redueixen l’impacte mediambiental i la proximitat, segons ha manifestat Víctor Saiz. Jordi Verdú ha destacat que la Montsec-Montsec manté l’èxit de participació i d’organització gràcies al grau de satisfacció que expressen els participants en les enquestes internes que fa la FCC als cicloturistes, que la qualifiquen, des de fa 10 anys, com la millor valorada i organitzada de les de bicicleta de carretera. En aquesta línia s’ha manifestat també Arturo Santiveri, que ha afirmat que aquesta marxa està reconeguda i té molt prestigi, no només a la demarcació de Lleida, sinó també a l’Estat espanyol.

Laia Vilardell, de la seva banda, ha dit que aquesta competició dona valor, no només a Balaguer, sinó a tot el territori, perquè hi prenen part esportistes d’arreu. Un dels elements que la fan tan especial és que les rutes travessen espais neuràlgics del Montsec, com el port d’Àger, el coll de Comiols, la collada d’Hostal Roig i el coll de Fontllonga, i que prop de 120 voluntaris s’encarreguen que la marxa es desenvolupi segons les previsions dels organitzadors. Cal tenir en compte, també, que s’ofereixen serveis abans i després de la marxa i un programa d’activitats per als acompanyants, amb una visita guiada per la ciutat acompanyada per un guia de l’Ajuntament.