Arriba la VolCAT Platja d’Aro més internacional i amb més participació

30/01/2024
BTT

Arriba la VolCAT Platja d’Aro més internacional i amb més participació

Una nova edició de la VolCAT Platja d'Aro by SCOTT arriba aquest cap de setmana del 3 i 4 de febrer i servirà per iniciar la temporada d'esdeveniments d'Ocisport 2024 i els primers punts XCO de l'any. La prova, a la seva més pura essència VolCAT, ha quallat entre els aficionats i tant és així que s'han esgotat els dorsals. Tots els dorsals previstos per a aquesta prova s'hauran reservat donant mostres de les ganes que hi ha de competir un any més i especialment en els formats VolCAT, i Platja d'Aro és la primera prova d'aquest estil del 2024.

La prova es compon de dues etapes en dissabte i diumenge, amb un total de 82 km per recórrer entre els dos dies i amb un total de 2.145 m de desnivell positiu acumulat. L'etapa de dissabte és de 40 km i 1259 metres de desnivell positiu, mentres que la de diumenge s'afrontaran 42 km amb 885 metres de desnivell positiu.

VolCAT Platja d’Aro by SCOTT tornarà a ser de categoria UCI C3, la qual cosa significa que aquells corredors que busquin sumar punts, aquesta serà una de les primeres oportunitats de l'any per fer-ho. Platja d'Aro, en la seva estratègia de posicionar-se i promocionar-se com a destinació de turisme esportiu, és un espai ideal per a la pràctica del cicloturisme en totes les seves modalitats gràcies a les seves infraestructures i serveis turístics dirigits a l'esportista, així com el fet que el territori és ideal per a totes les pràctiques de cicloturisme.

Com a novetat, aquest any la sortida serà des del centre de Castell d’Aro. El recorregut transcorrerà pels meravellosos paratges de l'entorn de Platja d'Aro a la Costa Brava. Com sol ser habitual, la participació serà possible realitzar-la en categories OPEN o PRO, quant als PRO trobarem classificació en categories cadet, júnior, elit/sub23, i totes les opcions master 30, 40, 50 i 60. En categoria OPEN la classificació serà scratch per a totes les categories, podent competir com a individual o duo, tant mixt com unisex.

Sam Gaze, l'actual campió del món Short Track, participarà a VolCAT Platja d'Aro by SCOTT
Noms importants de primer nivell del panorama internacional del Mountain Bike aprofitaran l'ocasió per fer els seus tests d'inici de temporada, gaudir dels recorreguts de Girona i alhora aconseguir preciosos punts UCI que sempre són apreciats. Entre altres, destaquem la presència de ni més ni menys que Sam Gaze de l'Alpecin Fenix, el nord-americà Cole Paton de l'equip Giant bicycles, l'estonià Peeter Pruus o l'habitual en aquestes proves, el bolivià Ever Alejandro Gómez.

En categoria femenina, també hi haurà un gran espectacle i lluita per la victòria amb la presència de, entre d'altres, la nord-americana Savilia Blunk, de l'equip Rockrider Ford Racing team, la francesa Sophie Giovane o la italiana Costanza Fasolis.

Programa VolCAT Platja d’Aro by SCOTT
El programa començarà divendres tarda amb l'obertura de l'oficina de cursa. Les sortides de les dues etapes estan previstes per a les 10h del matí en tots dos casos. També aquest any se celebrarà la segona edició de la divertida pedalada popular infantil, la VolCAT kids, en concret serà el dissabte tarda a la zona de paddock per a nens de 5 a 14 anys, la participació és totalment gratuïta i només cal inscriure's prèviament.

Serà de ben segur un gran cap de setmana de Mountain Bike i inici de temporada 2024 a la VolCAT Platja d’Aro by SCOTT.

Fotografia: Ocisport