Les UCI Gravel World Series se sumaran al programa de competició de la Sea Otter Europe Girona 2024

27/11/2023

Les UCI Gravel World Series se sumaran al programa de competició de la Sea Otter Europe Girona 2024

Els millors ciclistes de gravel del món competiran a Catalunya el pròxim 2024. El programa esportiu de la Sea Otter Europe Costa Brava Girona by Continental sumarà una nova prova en format competitiu de primera nivell mundial (prevista pel dissabte 21 de setembre) amb la disputa d'una prova de les UCI Gravel World Series, l'equivalent a la Copa del Món de gravel competitiu, i serà la darrera prova classificatòria abans del Campionat del Món de l'especialitat. Aquesta és una gran novetat pel gravel competitiu a Catalunya, que aviat concretarà més novetats per a la seva temporada 2024.

El gravel és una modalitat que ha tingut un creixement vertiginós en els darrers anys, vivint un augment exponencial de nous usuaris aficionats i esdeveniments. Aquest fenomen s'ha notat a Sea Otter Europe Costa Brava Girona by Continental a les darreres edicions, veient com cada vegada hi havia més marques que ofereixen models d'aquesta disciplina, amb més oferta de test al demobike i amb un nombre creixent d'unitats i models per provar. Alhora, grans estrelles d'altres modalitats com la carretera o la bicicleta de muntanya s'estan sumant a l'especialitat com a continuació a la seva carrera esportiva o com a complement a la seva activitat, la qual cosa fa aquesta modalitat encara més popular. Tot això ha portat a la UCI a incloure el Gravel com a nova modalitat de competició, havent-se disputat ja dos Campionats del Món oficials.

El gravel és una modalitat molt popular a tot el territori de Girona, el seu entorn, recorreguts i paisatges són ideals per practicar aquesta nova modalitat de ciclisme que permet transcórrer tant per carreteres asfaltades com per camins de terra que permeten conèixer molt millor els paisatges més excepcionals de Girona. No és casualitat que, finalment, l'UCI hagi decidit que una de les seus de les Gravel World Series sigui precisament a Girona i, en concret, dins de la programació del festival Sea Otter Europe Costa Brava Girona, que el darrer any va rebre més de 65.000 visitants i més de 400 marques presents. De la mateixa manera, el programa esportiu de Sea Otter Europe Costa Brava Girona consta de més d'una dotzena de proves ciclistes de gairebé totes les modalitats, a més del gravel, com proves de carretera, marathon, cross country, urban, trial, ebikes, etc.

La suma d'una prova de les UCI Gravel World Series és tot un luxe que sens dubte cap aficionat al gravel voldrà perdre's. El 6 de febrer s’obriran les inscripcions per la prova gironina. El calendari mundial de gravel competitiu de la Unió Ciclista Internacional s'extendrà de principis d'abril a Àustria, fins a finals d'octubre a Austràlia, amb un llistat de 21 seus repartides entre gairebé tots els continents, passant per Austràlia, Sud-àfrica, Canadà, Estats Units, Kenya, Andorra, amb diverses proves a Europa. El Campionat del Món de Gravel està previst pels dies 5 i 6 d'octubre del 2024 a Bèlgica, just després de la prova de Girona.