La 2a Marxa Gravel Vallès Oriental completarà un gran cap de setmana ciclista a les Franqueses

18/10/2023

La 2a Marxa Gravel Vallès Oriental completarà un gran cap de setmana ciclista a les Franqueses

El pròxim dissabte 28 d'octubre, la Unió Ciclistes Les Franqueses organitza la segona edició de la Marxa Gravel Vallès Oriental, una marxa cicloturista que alterna trams de pista forestal, senders i vies verdes compartides amb peatons, així com trams de carretera amb trànsit rodat. La matinal d'oci serà el preludi d'un intens cap de setmana de competició de ciclocròs a la localitat vallesana, que viurà doble cita de la Copa Catalana de Ciclocròs el mateix cap de setmana del 28 i 29 d'octubre.

La marxa vallesana, també coneguda com a MGVO, compta amb dues distàncies de recorregut per als participants: una curta de 60 quilòmetres i una de llarga de 100 quilòmetres, compartint recorregut fins al quilòmetre 48, on se separen per completar cada una de les rutes i retrobar-se en el mateix punt d´arrivada. Els recorreguts són ciclables i sense cap dificultat tècnica en el 90% del seu transcurs. En els dos casos, la sortida i arribada al circuit permanent de Ciclocròs de Les Franqueses, que serà el gran protagonisme del programa competiitu del cap de setmana.

La segona edició de la marxa gravel vallesana serà el preludi del cap de setmana de competició de la Unió Ciclista Les Franqueses, que la tarda i nit del mateix dissabte 28 d'octubre celebrarà una nova edició del Dark Cross, l'espectacular ciclocròs nocturn que serà la segona prova puntuable de la temporada de Copa Catalana de Ciclocròs by Proride que el darrer cap de setmana es va estrenar a Masquefa. També estan les inscripcions obertes per a les proves de les categories de promoció i open.

Per la seva banda, el diumenge 29 d'octubre el circuit permanent de ciclocròs tornarà a acollir competició de primer nivell amb la disputa del GP KH7 de les Franqueses, prova que serà puntuable en categoria internacional UCI C2 i que tornarà a formar part també del calendari de la Copa d'Espanya de Ciclocròs. En ella s'espera la presència de molts dels grans especialistes estatals de la disciplina hivernal, en què Catalunya gaudeix d'un important calendari.