Ràdio Volta: El pumptrack continua creixent a Catalunya

17/10/2023
Federació

Aquest darrer cap de setmana es va viure a Begur la celebració del segon Campionat de Catalunya de Pumptrack de la història. Sota l'impuls del club A Tot i Amb Tot, en col·laboració amb la Federació Catalana de Ciclisme i l'Ajuntament de Begur, l'emergent modalitat (almenys en modalitat de competició) va donar continuïtat a l'estrena viscuda el darrer 2022.

Cal tenir en compte que el pump track és una modalitat en què Catalunya en va ser pionera, acollint el 2021 la primera competició oficial a l’estat espanyol. Es tracta d'una disciplina emergent que consisteix en superar un circuit amb pujades i baixades gràcies a l’impuls dels propis salts i peralts de la pista, sense necessitat de pedalar. Per la seva destresa tècnica s’utilitza molt en el ciclisme formatiu i en la preparació per altres modalitats i a Catalunya ja hi ha més d’una quinzena de circuits, molts d’ells en instal·lacions de les grans escoles de ciclisme del país.

Aquest 2023 és la tercera temporada que s’està celebrant una Copa Catalana específica, amb sis proves en el calendari.

El pumptrack i la disputa del Campionat de Catalunya són aquesta setmana els protagonistes del podcast de Catalunya Ràdio ‘Ràdio Volta’, que cada setmana dedica un espai al ciclisme català en col·laboració amb la Federació Catalana de Ciclisme.