El Down Urban Barcelona ofereix un gran espectacle i victòries d'Àlex Marín i Aina González

16/10/2023
DH Urbà

El Down Urban Barcelona ofereix un gran espectacle i victòries d'Àlex Marín i Aina González

El darrer dissabte 14 d'octubre es va celebrar una nova edició de la prova de descens urbà més espectacular de l'any a Montjuïc, a Barcelona. Com ja és tradició, el Down Urban Barcelona tanca pràcticament el calendari anual de descens, en aquest cas amb aquesta prova urbana, amb un recorregut espectacular que baixa per les escales de la muntanya de Montjuïc des del Palau del Museu del MNAC al capdamunt de la muntanya fins a les mateixes Fonts de Montjuïc salvant diversos obstacles artificials com a ponts de fusta, salts i escales que posen a prova tots els riders que durant un dia, surten del seu àmbit habitual de competició que és la muntanya.

Dues referències del descens català com són Àlex Marín i Aina González han estat els vencedors de la prova, que ha comptat amb una participació de luxe. Reconeguts corredors especialistes en el descens i habituals de la Copa del Món com el mateix Marín, Edgar Peyra, Adrián González o el britànic Ben Moore, i en noies, Aina González, entre d'altres, s'han presentat en aquesta nova edició per aconseguir la victòria.

A les 15 hores es van iniciar els entrenaments perquè els riders poguessin reconèixer el circuit i testar els diferents obstacles abans de l'inici de la prova cronometrada. A les 16.30 es va iniciar a la primera mànega que servia per prendre els temps de tots els participants i afrontar la segona amb sortida inversa de pitjor a millor temps obtingut. La disputa va ser molt dura i competida entre els corredors favorits, al final, Álex Marín no va fallar i va vèncer amb un temps de 59.05 en categoria homes, superant al jove català Adrián González i el britànic Ben Moore i en categoria noies no hi va haver sorpreses i va ser Aina González la que es va alçar amb la victòria. Un any més es tanca una edició emocionant i plena d'adrenalina del Down Urban Barcelona.

Fotografia: Ocisport