La Copa Catalana de ciclocròs 2023 s'ha posat en marxa a Masquefa

15/10/2023
Ciclocròs

La Copa Catalana de ciclocròs 2023 s'ha posat en marxa a Masquefa

El VI Ciclocròs Vila de Masquefa ha estat aquest diumenge 15 d'octubre el punt d'inici del calendari 2023 de Copa Catalana CX by Proride, el calendari català de ciclocròs que enguany estrena patrocinador principal. Més de 180 ciclistes s'han reunit a la localitat de l'Anoia per participar a la prova del Club Ciclista Masquefa, que la darrera temporada 2022 va ser l'escenari del Campionat de Catalunya.

En un dels circuits més consolidats del calendari català, l'últim campió de la Copa Catalana de la modalitat hivernal David Domínguez (Zamora Enamora) ha aconseguit començar la temporada amb victòria defensant el seu dorsal 1, superant a Gerard Moya (Biking Point) i Àlex Ruiz (Unió Ciclista Palau), mentre que la setena posició li donava a Pau Pujol (Jufré Vic-ETB) la victòria en categoria sub23 en una cursa final en què el primer màster 30 era Josep Andreu (Club Ciclista Esparreguera). Abans, a la prova femenina, la victòria havia estat per la vigent campiona d'Espanya júnior Marta Cano (Primafor Mondraker Racing), superant a les també sub23 Laia Bosch (Ecológicos Navarra-Beratxa) i Nicole Castillo (Biking Point), mentre que la primera elit era Adriana Payà (Vipeq Team) i la primera màster, Ester Barris (Gravel Girona).

Durant la matinal, també s'han viscut les victòries júnior de Martí Martínez (Origen MTB Team) i Mireia Padrós (Biking Point), cadet de Iker Pérez (Gacosur Racing Team) i Abril Roma (Biciequip Competició), màster 40 per a Antonio Olivares (Lefa Team) en la seva estrena en la disciplina, màster 50 per a Joan Antonio Asensio (Trèvol Bikesports) i màster 60 per a René Ives (Club Ciclista Montornès).

Les Franqueses del Vallès, amb l'espectacular Darkcross del dissabte 28 d'octubre i la prova internacional UCI C2 i puntuable per la Copa d'Espanya de la disciplina el diumenge 29 d'octubre, el GP KH7, seran les pròximes cites del calendari d'aquesta Copa Catalana CX by Proride.

VI Ciclocròs Vila de Masquefa:

  • Elit: David Domínguez (Zamora Enamora) i Adriana Payà (Vipeq Team)
  • Sub23: Marta Cano (Primafor Mondraker Racing) i Pau Pujol (Jufré Vic-ETB)
  • Júnior: Martí Martínez (Origen MTB Team) i Mireia Padrós (Biking Point)
  • Cadet: Iker Pérez (Gacosur Racing Team) i Abril Roma (Biciequip Competició)
  • Màster 30: Josep Andreu (Club Ciclista Esparreguera)
  • Màster 40: Antonio Olivares (Lefa Team)
  • Màster 50: Joan Antonio Asensio (Trèvol Bikesports)
  • Màster 60: René Ives (Club Ciclista Montornès)
  • Fèmines màster: Ester Barris (Gravel Girona)
  • Totes les classificacions completes.