El Trofeu Sant Bertomeu troba una nova data l’1 d’octubre

23/09/2023

Després de la suspensió del passat 22 d’agost per l'activació del Nivell 3 del Pla Alfa de prevenció d’incendi forestal, el 54è Trofeu Sant Bertomeu ha trobat una nova data en el calendari i es podrà celebrar el diumenge 1 d’octubre, convertint-se així en la penúltima cita de les Grans Clàssiques - 7è Trofeu Joan Casadevall.

La prova de La Sénia (Montsià), organitzada per la Unió Ciclista La Sénia, manté el mateix recorregut que havia de viure el 22 d’agost, un circuit de prop de 17 quilòmetres amb inici en baixada i 150 metres de desnivell positiu en la segona meitat de traçat. En total, i després de 7 voltes al circuit, els corredors hauran de completar prop de 120 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu, un circuit més llarg i exigent que en les últimes edicions de la prova.

Per trobar l’última edició completa del Trofeu Sant Bertomeu ens hem de remuntar el 2019, quan Iván Díaz va aconseguir la victòria per davant de Gerard Armillas. La competició va viure una pausa els anys 2020 i 2021 i va retornar el 2022, però una caiguda massiva va obligar a aturar la prova, que no es va poder reprendre i va quedar sense guanyador.

Amb la nova data, la prova es preveu decisiva en la resolució de les Grans Clàssiques - 7è Trofeu Joan Casadevall, amb Ilia Shchegolkov (Controlpack), Simone Sanó (Controlpack) i Egor Igoshev separats per només 50 punts a falta de dues carreres per disputar. La darrera cita del calendari català serà el 7 d’octubre a la Gran Clàssica Modest Capell.

Les inscripcions per al 54è Trofeu Sant Bertomeu estaran obertes fins el dimarts 26 de setembre a la mitjanit.