Noemí Moreno i Mario Sinués, campions de Catalunya de BTT XCO

11/06/2023
BTT

Noemí Moreno i Mario Sinués, campions de Catalunya de BTT XCO

Castell d’Aro (Baix Empordà) ha acollit aquest diumenge 11 de juny el Campionat de Catalunya de BTT XCO 2023. La població ha viscut una jornada organitzada pel Club Ciclista Platja d’Aro que ha comptat amb més de 200 inscrits i ha servit per repartir els Campionats de Catalunya en totes les categories.

Les proves s’han desenvolupat en un recorregut exigent, el mateix que ja va acollir una prova de l’Open Girona BTT, amb un circuit de 6 quilòmetres que els corredors havien de completar entre dues i cinc vegades en funció de la categoria. Tot plegat, en una matinal marcada pel bon temps i la calor que ha afegit un plus d’exigència i cansament als participants.

En categoria femenina, Noemí Moreno (73Factory BG Team) ha tornat a demostrar una vegada més les seves grans capacitats i s’ha proclamat campiona de Catalunya per tercera vegada consecutiva. "Aconseguir el Campionat de Catalunya elit provoca molta felicitat. Al circuit hi predominava la pujada i a mi se’m dona força bé", assegurava la flamant campiona de Catalunya després de creuar la meta.

La prova femenina també ha deixat les victòries de Nicole Castillo (Biking Point) en categoria sub 23, Marta Cano (Primaflor Mondraker Racing) en categoria júnior i Kyra Galí (Biking Point) en categoria cadet, que totes elles s’erigeixen campiones de Catalunya en l’especialitat. En el cas de Kyra Gali reedita el títol que ja va aconseguir fa un any a Tuixent-La Vansa, mentre que Nicole Castillo i Marta Cano van ser campiones d’una categoria inferior el 2021 i ara s’estrenen com a campiones sub 23 i júnior respectivament. Tatiana Luisi (Edibikes Club Ciclista) ha estat la vencedora de la prova en categoria màster 30.

Més igualtat hi ha hagut en la categoria reina masculina, amb Mario Sinués (Amunt Tbikes BH) i Xavier Pijuán (RR Bikers Club) lluitant frec a frec per la victòria durant les cinc voltes al circuit. Finalment, Sinués ha estat més ràpid a l’esprint i s’ha adjudicat el Campionat de Catalunya. “Ha estat una disputa amb el Xavier Pijuan durant tota la cursa i al final he pogut esprintar, sortir davant seu i entrar a meta primer”, assegurava Mario Sinués. Tots dos ja havien compartit podi fa un any, en aquella ocasió com a segon i tercer classificats respectivament, i ara han millorat les seves prestacions. La tercera posició del podi elit masculí ha estat per a Marc Romero (Bike Garraf Club Esportiu).

En categoria sub 23, revàlida de Martí Cateura (Fornells de la Seva Club BTT), que s’ha emportat el títol de la categoria per segon any consecutiu. Pol Ferran (Artsport Unica Factory Team) i Roc Cubí (Misser Junior Team) han estat els campions en categoria júnior i cadet respectivament. Prèviament, la primera sortida del dia havia coronat els campions de categories màster, que han estat Gerard Birosta (Atlètic Amer Club) en màster 30, l’excampió del món en la categoria Tomàs Misser (Misser Junior Team) com a millor màster 40, Beni Montero (Girona Club Esportiu Bike) en màster 50 i Pere Batllori (Bsix-Jormat) en màster 60.

Campionat de Catalunya BTT XCO 2023:

  • Elit: Mario Sinués (Amunt Tbikes BH) i Noemí Moreno (73Factory BG Team)
  • Sub 23: Martí Cateura (Fornells de la Selva Club BTT) i Nicole Castillo (Biking Point)
  • Màster 30: Gerard Birosta (Atlètic Amer Club)
  • Màster 40: Tomàs Misser (Misser Junior Team)
  • Màster 50: Beni Montero (Girona Club Esportiu Bike)
  • Màster 60: Pere Batllori (Bsix-Jormat)
  • Júnior: Pol Ferran (Artsport Unica Factory Team) i Marta Cano (Primaflor Mondraker Racing)
  • Cadet: Roc Cubí (Misser Junior Team) i Kyra Galí (Biking Point)
  • Classificacions completes