Gerardo Ulloa i Rebecca Henderson dominen a la Copa Catalana BTT Internacional de Santa Susanna

21/05/2023
BTT

Gerardo Ulloa i Rebecca Henderson dominen a la Copa Catalana BTT Internacional de Santa Susanna

Santa Susanna ha viscut el 20 i 21 de maig un cap de setmana de Bike Show amb molta activitat de mountain bike, incloent dues proves de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point, que feia parada a la localitat maresmenca després de les primeres proves de la temporada a Banyoles, Gavà i Corró d'Amunt. 

La jornada inaugural del Bike Show va ser el dia escollit per disputar la contrarellotge puntuable per a la Copa Catalana, una cursa d'una volta ràpida en un circuit curt, i al voltant del qual s’hi va aplegar un nombrós públic absolutament entregat amb la velocitat i habilitat tècnica dels ciclistes. El mexicà Gerardo Ulloa (Massi) i l'eslovena Meta Tancic (Misser Junior Team) van marcar el millor temps i es van adjudicar la victòria de la prova.

Ja el diumenge va ser el torn per a la prova en línia, la Shimano Super Cup Massi de categoria UCI C1 i puntuable per a la Copa Catalana. En categoria femenina, l'australiana Rebecca Henderson (Primaflor Mondraker Genuins) es va sentir molt a gust en un circuit que li va perfecte. La campiona d’Oceania va poder obrir un forat considerable i no va deixar escapar l’oportunitat d’aconseguir la seva tercera victòria a la localitat de Santa Susanna, aturant el cronòmetre en un temps d’1:14:31. La brasilera Raiza Goulao (Oggi Bikes) i l'espanyola Rocío del Alba (BH Coloma Team) van completar un podi amb tres campiones nacionals. 

L’espectacularitat no s’acabava a aquí i després de la prova femenina va ser el torn per a la masculina. El campió panamericà Gerardo Ulloa volia demostrar el seu potencial a Europa davant el número 1 del món, David Valero. Només iniciar-se la cursa, Ulloa va obrir un forat de 10 segons. Valero, Cullell i Grieco el van intentar perseguir, però el mexicà tenia un objectiu molt clar i va obrir un marge d'uns trenta segons que va poder mantenir fins al final i aconseguir la segona victòria del cap de setmana. David Valero (BH Coloma Team) va acabar segon i el seu company d'equip Jofre Collell, tercer.

El cap de setmana de Bike Show a Santa Susanna també va comptar amb una prova de la Super Cup Youth per a les categories escolars, una prova de gravel no competitiva i altres activitats com una sortida e-Bike o una pedalada escolar popular. Tot plegat ha format un cap de setmana esportiu únic, en un entorn natural privilegiat, i que ha permès als participants i acompanyants gaudir del ciclisme amb totes les lletres, en un municipi que ofereix circuits d’autèntic MTB en un entorn muntanyós espectacular, i a dues passes de la mateixa platja de Santa Susanna.

Foto: Francesc Lladó / Shimano Super Cup Massi