El 4t Trofeu Vila de Juneda obre la Copa Catalana Fèmines i allarga el calendari júnior

02/05/2023
Carretera

El 4t Trofeu Vila de Juneda obre la Copa Catalana Fèmines i allarga el calendari júnior

El diumenge 7 de maig arriba la quarta edició del Trofeu Vila de Juneda, que obrirà el calendari català de fèmines elit/sub23 i serà la tercera prova puntuable per a la Copa Catalana júnior masculina. La prova està organitzada pel Club Ciclista Colla La Pedalada de Juneda.

La carrera manté la seva essència urbana, amb un circuit de poc més d’un quilòmetre que inclou la característica pujada amb llambordes al carrer La Font i la baixada pel carrer Prat de la Riba. Els corredors hauran de donar un total de 30 voltes al circuit urbà per completar els 43,5 quilòmetres d’un recorregut que és el mateix que es disputa a la Copa Critèrium del mes d’agost.

En la seva tercera edició, celebrada l’any passat sobre el mateix recorregut, la guanyadora en categoria elit/sub23 femenina va ser la nord-americana Heather Fisher, que va liderar un doblet de l’equip Groupe Abadie-Le Boulou acompanyada de Raquel Torrell en segona posició. L’edició de 2022 va ser l’estrena de la categoria júnior a la prova, fins aleshores reservada per a fèmines. El primer guanyador júnior del Trofeu Vila de Juneda va ser Albert Muntanyà, que va completar una fantàstica escapada i va rodar en solitari durant pràcticament tota la cursa.

Les inscripcions per al Trofeu estaran obertes fins aquest dimarts 2 de maig a la mitjanit, i la prova es disputarà el diumenge amb recollida de dorsals a partir de les 9.15 h i sortida a les 10.30 h. La Copa Catalana fèmines elit/sub23 que s'estrena a Juneda comptarà enguany amb 7 dates i passarà per Lleida, Sabadell, La Garriga, Montmeló, Barcelona i El Prat. El calendari júnior, per la seva banda, viurà diumenge la tercera de les vuit cites d'enguany.