Finn Roumen i Estefanía Jiménez, els més forts a La Social de Palafrugell

19/02/2023
Open-Social

Finn Roumen i Estefanía Jiménez, els més forts a La Social de Palafrugell

La Social de Palafrugell ha obert aquest diumenge 19 de febrer la Challenge Cycling Costa Brava i ho ha fet amb victòria per a l’holandès Finn Roumen (Amsterdam Racing Academy), de categoria Sub23, que ha confirmat el seu bon estat de forma després dels podis aconseguits a La Bescanonina i el Trofeu Josep Florencio.

Més de 175 corredors i corredores han pres la sortida en una carrera amb inici i final al Gran Fondo Community i que ha fet vuit voltes en un circuit de 10 quilòmetres. La carrera ha estat ràpida i lluitada des de l’inici i ja en la primera meitat del recorregut s’ha format un grup capdavanter que ha sabut administrar l’avantatge durant la segona part de la prova i ha estat el que s’ha acabat jugant la victòria.

Entre el grup reduït que ha arribat a meta, Finn Roumen (Amsterdam Racing Academy) ha estat el més ràpid i s’ha imposat en un exigent esprint per davant de l’irlandès Conn McDunphy (Lucan Cycling Road Club) i el júnior català Adrià Pericas (Europa-Tadesan-BluePower). L’equip Europa-Tadesan-BluePower segueix demostrant tot el seu potencial en aquest inici de temporada i els seus corredors han monopolitzat les primeres posicions de la categoria júnior i han estat en la lluita per la victòria a la classificació general.

En categoria femenina, les corredores de categoria internacional UCI han ocupat les primeres posicions de la classificació. La Sub23 Estefanía Jiménez (Massi-Tacttic Women’s Team) s’ha emportat la victòria amb molt poc marge sobre la vigent campiona catalana de ruta Emma Ortiz (Team Groupe Abadie). Amb el mateix temps que elles dues han entrat Elisabet Escursell (Massi-Tactic Women’s Team), que ha completat el podi, i Helena Moragas (Sant Andreu Barca Club Ciclista).

La prova ha estat la primera de les tres que formen la Challenge Cycling Costa Brava, una iniciativa de la delegació de Girona de la Federació Catalana de Ciclisme, el Club Ciclista Palafrugell i Gran Fondo Community, que a més de premiar els millors classificats de cada una de les proves també tindrà guanyadors globals de les tres carreres.

La segona cita amb la challenge de Palafrugell serà aquest proper dimecres 22 de febrer a la Challenge Costa Brava Stage 1, una prova de 80 quilòmetres que també tindrà el seu punt de sortida al Gran Fondo Community de Palafrugell. Les inscripcions per a la prova es tanquen aquest diumenge 19 de febrer a la mitjanit.

La Social de Palafrugell 2023:

  1. Finn Roumen (Amsterdam Racing Academy) 2:02:16
  2. Conn McDunphy (Lucan Cycling Road Club) m.t.
  3. Adrià Pericas (Europa-Tadesan-BluePower) m.t.
  4. Oriol Escolano (Biketraining Club Ciclista) m.t.
  5. Patrick Welch (Kelly Benefit Strategis) m.t.
  6. Albert Roca (Europa-Tadesan-BluePower) m.t.
  7. Marc Zafra (Europa-Tadesan-BluePower) a 0:07
  8. Lluc Plana (Europa-Tadesan-BluePower) a 0:07
  9. Eric Insker (Bialini Gomola CCN) a 0:07
  10. Adrià Garmendia (Europa-Tadesan-BluePower) a 0:07
  • Elit: Conn McDunphy (Lucan Cycling Road Club)
  • Elit fèmines: Emma Ortiz (Team Groupe Abadie)
  • Sub23: Finn Roumen (Amsterdam Racing Academy)
  • Sub23 fèmines: Estefanía Jímenez (Massi-Tactic Women’s Team)
  • Júnior: Adrià Pericas (Europa-Tadesan-BluePower)
  • Màster 30: Gatean Fetaud (VO2C)
  • Màster 40: Alex Ferrer (St. Grau Cycling Costa Brava)
  • Màster 50: Javier Faricle (RCB Motor Begues)
  • Màster 60: Federico Olmedillas (RCB Motor Begues)
  • Màster fèmines: Cristina Bombardo (Cassà Bike Club Esportiu)
  • Per equips: Europa-Tadesan-BluePower

Totes les classificacions de La Social de Palafrugell 2023
Tota la informació i inscripcions de la Challenge Costa Brava Stage 1