La Challenge Costa Daurada, dos dies de competició elit/sub23

22/06/2021
Carretera

La Challenge Costa Daurada, dos dies de competició elit/sub23

El calendari elit/sub23 català tindrà dos importants dies de competició aquest cap de setmana amb l'estrena de la Challenge Costa Daurada: dues curses que estrenen format propi amb premis de la general, sub23, màster 30, muntanya, esprints, per equips i primer català amb la disputa divendres 25 de juny del Trofeu Carlos Ferran, mentre que el diumenge 27 de juny serà el torn del 54è Gran Premi Sant Pere de Perafort, un any més inclòs dins el calendari de Grans Clàssiques. Dues curses organitzades per Promoevents que retornen després de veure's obligades a suspendre a causa de la pandèmia el darrer 2020.

El Trofeu Carlos Ferran obrirà foc al calendari estival de Copa Critèrium (Consulta tots els dies de competició) amb un recorregut que serà exigent en la seva 11ª edició: 112,5 quilòmetres, amb sortida i arribada al Pavelló Olímpic de Reus, enguany fent tres voltes a un recorregut que tindrà l'exigència de la pujada al Coll de Riudecanyes, pujant des de Montbrió del Camp i baixant per Vilanova d'Escornalbou per tornar cap a Reus.

Per la seva banda, el GP Sant Pere de diumenge pntuarà pel calendari de Grans Clàssiques-6è Trofeu Joan Casadevall (Tota la informació), que després de sis curses disputades aquest 2021 lidera el guanyadour a Òdena David Gómez (Antiga Casa Bellsolà-Girona) per davant dels sub23 David Domínguez (Globalia Artes Gráficas-Salamanca) i Raúl Rota (Lizarte). Seran 120 quilòmetres de recorregut amb les habituals 11 voltes al circuit amb sortida i arribada a Perafort (Tarragonès) i el seu final dificultós.

Inicialment, la Challenge s'havia de disputar amb un format de tres dies, però la Clàssica Xavi Tondo no ha pogut rebre els permisos pertinents per la seva celebració.