Júniors, cadets i infantils tenen cita dissabte a Sant Julià de Vilatorta

02/06/2021
Carretera

Júniors, cadets i infantils tenen cita dissabte a Sant Julià de Vilatorta

Aquest dissabte 5 de juny, la Copa Catalana de carretera té una cita múltiple amb la 6ª edició de la Cursa Sant Julià de Vilatorta que organitza el Club Ciclista Calma amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta. Júniors, cadets i les categories de promoció tindran la seva cursa a la prova osonenca, que comptarà amb doble cita de matí i tarda.

El matí serà el moment per la prova de Copa Catalana júnior, la cinquena prova d'un calendari 2021 (Tota la informació) que lidera Iñaki Navarro (Tot net-Terrassa) després de la seva victòria a l'exigent Trofeu Primavera d'Olot. La de Sant Julià de Vilatorta és una de les altres proves més exigents del calendari català de la categoria: seran 103 quilòmetres de recorregut ben trencacames semblant al que va coronar a Gerard Bofill com a campió català l'any 2021, amb dificultats com les del Coll de Mansa, Romagats, Collsesplanes o els Colls de Revell i Gomara.

Navarro lidera la Copa Catalana i el segueixen de prop Sergi Galbany (Finques Feliu) amb 101 punts, pels 100 de Sergi Darder (Quadis-Trek) i Jan Castellón (Bikesports-Ford Nicolás) i els 99 d'Axier Casado (Tot net-Terrassa): un panorama apretat per un pilot júnior català que ve d'un cap de setmana intens, amb el desplaçament de la selecció catalana a la Classique des Alpes i la disputa de la Copa d'Espanya júnior organitzada pel Club Ciclista Sant Boi.

Per la seva banda, a la tarda serà el torn de la disputa de la Copa Catalana cadet i de la Copa Catalana d'Infantils. Les categories de promoció obriran foc a partir de les 16h de la tarda: pre-benjamins, benjamins, principiants, alevins i infantils competiran al circuit de 1,3 quilòmetres preparat al Polígon La Quintana una setmana després d'haver viscut el Campionat de Catalunya Escolar a Terrassa.

Finalment, es donarà pas a les 18h als cadets i júniors fèmines, que també dos disputaran la cinquena data del seu calendari (Tota la informació), que en el mateix circuit urbà completarà un recorregut total de 53 quilòmetres. Lluc Plana (Purito-Tadesan-Nuria) lidera en aquests moments la Copa Catalana de la categoria amb 117 punts pels 116 de Sergi Montserrate i els 101 d'Adrià Garmendia (UC Vilanova-Autocars Sagalés).