Felipe Orts i Lucía González dominen en solitari en CX internacional de Les Franqueses

01/11/2019
Ciclocròs

Felipe Orts i Lucía González dominen en solitari en CX internacional de Les Franqueses

Felipe Orts (Teika-Gsport-BH) i Lucía González (Nesta-Skoda Alecar) han estat aquest divendres 1 de novembre els dos grans vencedors del GP Internacional Les Franqueses KH-7, primera de les proves del cap de setmana de Copa Catalana CX (Tota la informació), que viurà tres curses consecutives de categoria internacional UCI C2. L’alacantí i l’asturiana, els principals referents del ciclocròs estatal actual –vigents líders de Copa d’Espanya els dos– han sabut dominar en solitari les seves curses malgrat la presència de corredors internacionals i s’alcen com a favorits per les cites de Manlleu i Vic d’aquest cap de setmana.

Orts ha dominat en solitari la prova elit/sub23 pràcticament des de la primera volta del ja conegut circuit del Parc del Mirador de Bellavista, destacant-se dels corredors que acabarien lluitant pel podi: el seu ex company d’equip Ismael Esteban, el veterà belga Dieter Vanthourenhout i Kevin Suárez, que han rodat junts en persecució durant gran part del recorregut vallesà i han acabat creuant la meta en aquest ordre. Per la seva banda, era 5è i s’enduia la victòria sub23 el basc Xabier Murias, que ha signat una gran actuació anant de més a menys.

El veterà Tomi Misser (Orbea), doble campió del mon màster en XCO i DH aquesta temporada, ha estat el millor català classificat en la 10ª posició, seguit d’Albert Poblet (Portet Instal·lacions-Ixcor-Buff), 12è , i el vigent campió de Copa Catalana Isaac Simón (Corvi Team) 15è, mentre que Jofre Cullell (Megamo), que havia començat amb molta força les primeres dues voltes, rodant entre les primeres cinc posicions i aspirant així a la victòria sub23, ha patit una sèrie de problemes mecànics que l’han deixat apartat dels llocs capdavanters, sent finalment 29è.

Per la seva banda, la prova femenina ha començat comandada per la vigent campiona d’Espanya Aida Nuño (Río Miera-Cantabria), que també s’ha vist afectada per problemes mecànics i ha acabat veient-se eliminada de cursa. D’aquesta manera, la que està sent la seva gran rival aquesta temporada, Lucía González (Nesta-Skoda Alecar), ha pogut destacar-se en solitari de la belga Joyce Vanderbeken i la neerlandesa Veerle Goossens. La catalana Jordina Muntadas (Corvi Team) i la líder de la competició Veerle Cleiren (Solcam-Maxled-Montbike) han pogut entrar entre les deu primeres en el tècnic circuit, en sisena i setena posició, respectivament.

Així doncs, el Trofeu Joan Soler de Manlleu demà dissabte 2 de novembre i el GP Internacional Ciutat de Vic de diumenge (Tota la informació prèvia) seran les dues cites que completaran aquest cap la triologia de proves internacionals UCI dins de l'ample calendari del ciclocròs català.

Classificació prova elit/sub23 masculina:
1. Felipe Orts (Teika-Gsport-BH) 1:03:53
2. Ismael Esteban (Aldro-Arrueda) a 0:19
3. Dieter Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) a 0:38
4. Kevin Suárez (Nesta-Skoda Alecar) a 1:05
5. Xabier Murias (Gela Pedagogikoa) a 1:32
6. Iván Feijoo (Nesta-Skoda Alecar) a 1:42
7. Severin Sägesser (Focus E. Floccari) a 1:53
8. Luke Verburg (Callant-Doltcini) a 2:10
9. Mario Junquera (Arrueda) a 2:14
10. Tomàs Misser (Orbea) a 2:18

  • Guanyador sub23: Xabier Murias

Classificació prova elit/sub23 femenina:
1. Lucía González (Nesta-Skoda Alecar) 42:44
2. Joyce Vanderbeken 
3. Veerle Goossens
4. Sandra Trevilla (Río Miera-Cantabria)
5. Paula Díaz (Río Miera-Cantabria)
6. Jordina Muntadas (Corvi Team)
7. Veerle Cleiren (Solcam-Maxled-Montbike)
8. Paula Suárez (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi)
9. Irene Trabazo (XSM Clube)
10. Ilona Feytou

Guanyadors de la resta de categories:

Fotografia: Albert Rabadan (@pedalsdaqui / @arabadan)