La Copa Catalana CX afronta tres dies de competició internacional sense precedents

30/10/2019
Ciclocròs

La Copa Catalana CX afronta tres dies de competició internacional sense precedents

El ciclocròs català es prepara aquest pont de Tot Sants per uns dies sense precedents, amb la celebració de manera consecutiva de tres proves de categoria internacional UCI C2 que suposaran la quarta, cinquena i sisena cita de la Copa Catalana CX d’enguany (Tota la informació). Les Franqueses del Vallès, Manlleu i Vic seran les seus de tres dies consecutius de competició internacional de ciclocròs, que portaran als circuits catalans els millors especialistes estatals i diversos professionals europeus d’aquesta espectacular modalitat hivernal.

El Gran Premi Internacional Les Franqueses KH-7 obrirà foc el divendres dia 1 de novembre amb la que serà la 11ª edició de la prova vallesana, que per cinquena ocasió té categoria internacional. La organització de la Unió Ciclista Les Franqueses torna a apostar en gran part pel circuit dels darrers anys, amb un recorregut d’uns 2,45km amb gran presència d’obstacles tècnics al Parc del Mirador, al barri de Bellavista.

Allà hi defensarà la seva victòria de l’any passat el campió català de l’especialitat Jofre Cullell (Megamo), tot un fenomen als seus 20 anys d’edat com a actual subcampió d’Espanya sub23 de ciclocròs i amb diverses bones posicions en Copa del Món. El colomenc (qui fins i tot va estar lluitant pel podi a la cita de Vic) hi serà present, igual que  l’altra vencedora de fa un any, la basca Olatz Odriozola. I si l’any passat Les Franqueses tenia categoria internacional com a cita única del cap de setmana, enguany augmenta la participació estrangera gràcies a unir-se amb les dues curses osonenques que ja l’any passat van ajuntar dos dies de competició UCI consecutius.

El dissabte 2 de novembre serà l’hora de Manlleu amb la disputa del Trofeu Joan Soler, organitzat pel Club Ciclista Manlleuenc en el seu habitual circuit al Parc de l’Arboretum. En aquest cas, la gespa és la gran protagonista d’un traçat molt ben valorat any rere any on l’any passat el belga Vincent Baestaens era el vencedor, mentre que la set vegades campiona d’Espanya de l’especialitat, Aida Nuño, guanyava a l’esprint la prova femenina.

Per la seva banda, el diumenge 3 de novembre es tancaran els tres dies de competició amb el Gran Premi Internacional Ciutat de Vic, organitzat pel Club Ciclista Cicles Vic, un dels altres terrenys més ben valorats de la Copa Catalana, amb semblances als circuits bascos o centreuropeus en el tradicional terrent al costat les pistes d’atletisme de la capital osonenca. Allà, la passada temporada, l’alacantí Felipe Orts feia bo el seu gran moment que l’havia portat a ser subcampió del món sub23 per imposar-se en solitari davant tots els seus grans rivals centreeuropeus, mentre Aida Nuño repetia la gesta de Manlleu i era la vencedora en solitari de la prova femenina

Com era esperable, l’altíssim nivell de participació serà el que marcarà aquesta triple cita amb el ciclocròs, encapçalat pels dos equips espanyols de categoria UCI: Teika-Gsport-BH i Nesta-Skoda Alecar seran presents a les tres proves encapçalats pel citat Felipe Orts, una de les revelacions del CX mundial que és actualment 13è del rànquing mundial. Per la seva banda, també les referències del ciclocròs estatal femení hi seran presents amb la doble vencedora de l’any passat, la set vegades campiona d’Espanya Aida Nuño (17ª del rànquing mundial) i l’actual líder de la Copa d’Espanya, Lucía González 26ª al mateix rànquing UCI. A banda, al citat Jofre Cullell s’hi sumen altres joves promeses del off-road com Carlos Canal, nou fitxatge de l’equip professional de carretera Burgos-BH.

A banda, s’espera un gran percentatge de participació estrangera, amb corredors confirmats procedents de Bèlgica, França, Suïssa, Polònia, Irlanda i Països Baixos, entre d’altres, en cerca de valuosos punts UCI que després són de gran ajuda en les Copes del Món.

Així doncs, la Copa Catalana de ciclocròs viurà tres jornades espectaculars, on els principals protagonistes de la temporada catalana es podran mesurar davant de rivals de talla internacional. Albert Poblet (Portet Instal·lacions-Ixcor-Buff) arriba com a líder després de ser el millor elit en les dues primeres curses, malgrat la seva absència a Masquefa per participar a la Copa d'Espanya, mentre que portarà el líder en les proves femenines la imbatuda i vigent campiona de Catalunya Veerle Cleiren (Solcam-Maxled-Montbike). Consulta les classificacions actuals de la Copa Catalana CX 2019.

Els horaris de les curses dels tres dies seran els següents:

  •     8.30-8.50h: Entrenaments oficials
  •     9h: Màsters 30 i cadets
  •     9.40h: Promoció
  •     11h: Entrega de premis
  •     11h: Júniors
  •     11.40-12h: Entrenaments oficials
  •     12h: Fèmines elit/sub23
  •     13h: Elit/sub23 masculí
  •     14h: Màster 40/50/60
  •     15h: Entrega de premis

Inscripcions i tota la informació a les tres proves i en les seves diferents categories.