Medinyà acull diumenge l'Escolar BTT Girona

24/10/2019

Medinyà acull diumenge l'Escolar BTT Girona

Després de la primera prova dissabte passat a Torroella de Montgri, l'Escolar BTT Girona d'enguany farà parada a Medinyà aquest diumenge 27 d'octubre. La prova s’havia de celebrar el dissabte però la organització ha preferit passar-la a diumenge, per la coincidència amb la manifestació que s’ha de celebrar a Barcelona. 

L’Escola de Ciclisme de Medinyà, que depèn de l’Associació Esportiva Medinyà organitza aquesta trobada. Nascuda fa pocs mesos, s’estrena en aquest Escolar i  igual que d’altres entitats gironines aposten de manera decidida per la formació de la base i per donar la opció a nens i nenes d’entrar en el nostre esport, el ciclisme, a través en aquest cas del BTT. 

En els darrers mesos, s’han creat diferents escoles en moltes poblacions gironines i encara n’hi ha que estan en fase embrionària. Des de la Delegació de Girona de la FCC creiem en aquesta aposta, de la mateixa manera que Klassmark i Autopodium, han apostat pel ciclisme juntament amb Tactic i Olympia.  Medinyà doncs serà una nova oportunitat per què nens i nenes tastin el ciclisme, des d’una vessant menys competitiva i més lúdica. 

Com a complement d’aquesta activitat, i de la mà del Consell Esportiu del Gironès s’ha contactat amb l’escola d’ensenyament de Medinyà per fer una sessió didàctica que han dirigit els tècnics de l’escola de Medinyà conjuntament amb el professor d’Educació Física. Les sessions han estat adreçades als alumnes de 5è i 6è de Primària, amb una activitat realitzada a l’escola amb bicicleta, i que acaba amb la possibilitat de participar en aquesta prova de l’escolar de manera voluntària. 

Recordem el calendari complet de proves de l'Open Escolar BTT Girona

  • 19/10/2019 Torroella de Montgrí (Baix Empordà)
  • 27/10/2019 Medinyà (Gironès)
  • 02/11/2019 Girona (Gironès)
  • 10/11/2019 Banyoles (Pla de l'Estany)
  • 16/11/2019 Sant Gregori (Gironès)
  • 23/11/2019 Vilajuïga (Alt Empordà)
  • 30/11/2019 Fornells de la Selva (Gironès)

El format de les proves constarà de duesproves: una similar a una XC i una altra treballada i escollida per l’escola organitzadora, tipus gimcana. Les dues tindran la mateixa puntuació i d’aquesta manera els tècnics de les escoles podran valorar l’aprenentatge dels nens i nenes que hi participin. El caràcter no competitiu de la jornada ha de ser la base d’aquestes proves. Els nens rebran algun obsequi de part dels organitzadors, però no rebran trofeus per classificacions.