Viktoria Gimenez i Jordi Simó guanyen el XII Lleida DownTown - Memorial Xavi Bonet

06/10/2019
DHi

Viktoria Gimenez i Jordi Simó guanyen el XII Lleida DownTown - Memorial Xavi Bonet

L'espectacle del descens urbà ha tornat a Lleida amb el XII Gran Premi Internacional Ciutat de Lleida - Memorial Xavi Bonet, de categoria UCI C3 i puntuable per la Copa Catalana de Down Town 2019.
 
Aquesta edició tant especial ha estat marcada per l'altíssim nivell dels participants, la gran afluència de públic i pel record omnipresent al desaparegut membre de la Penya Ciclista Colomina Xavi Bonet, a qui la prova retrà cada any un memorial i en la que s'han creat els trofeus Xavi Bonet als primers lleidatans scratx en fèmines i homes. També s'ha fet un minut de silenci en record de Modest Capell.

Els gairebé 100 ciclistes que s'han donat cita a Lleida han pogut gaudir d'un recorregut amb la novetat del pas per la Cuirassa, l'antic call jueu del centre històric de la capital del Segrià, sortint com sempre de l'emblemàtica Seu Vella i acabant vora el Segre a l'Avinguda Blondel, en una vertiginosa baixada de menys de 2'.

La classificatòria ha esta un xic accidentada, i alguns dels favorits no han pogut realitzar un bon crono, com ara el cadet Pau Menoyo, però ja s'ha vist quins serien els outsiders a endur-se la victòria: per un costat el lleidatà Jordi Simó (Començal Ethen Box) marcava el millor temps, però fins a 8 bikers menys es quedaven a menys d'un segon i mig, fet que augurava molta emoció en la màniga decisiva. Carballo, l'anglès Moore, el brasiler Junior Felix, Dani Tell i Jon Pardo entre d'altres mostraven les seves credencials. Entre les fèmines, Ares Masip (Power Bike) patia una caiguda que mermava les seves opcions davant una Viktoria Gimenez (GMZ Racing) que ja es mostrava intractable en la primer màniga, marcant un temps 10" inferior al de la jove Aina González Grimau (Moto Club Sant Andreu).

La màniga final arrancava a les 12h. El local S23 Lluis Buidé (Terres de Lleida) era el primer en marcar un crono de referència, però l'arribada de Xavi Cabau (Vila-Sana BMX) amb una bici més endurera feia saltar totes les apostes marcant un crono per sota de 1'40", més de dos segons millor que el hot seat de les classificatòries, posant molt cara la victòria. Moore, Tell i Felix eren incapaços de superar-lo, fins l'arribada d'Edgar Carballo. El canari, habitual de les copes del món de DH, parava el crono amb 1'36"78. Només Simó podia arrebatar-li el hot seat, i en un final d'infart el lleidatà ha tret el millor del seu repertori per endur-se la victòria per només 2 mil·lèssimes. La subcampiona europea Viktoria Gimenez, entre les fèmines, ha ratificat la seva bona baixada, millorant crono i imposant-se amb solvència per davant d'Aina González i Ares Masip.

Els vencedors per categories han estat:

  • Infantil: Adriel Pons (Prades CE)
  • Cadet: Pau Menoyo (Ravet DRS)
  • Junior: Adrian González Grimau (MC Sant Andreu)
  • S23: Dani Tell (Or Bikes)
  • Elit: Jordi Simó (EthenBox Commençal)
  • Fèmines: Viktoria Gimenez (GMZ Racing)
  • M30: Joan Vicente (Vilabike Team)
  • M40: Nacho Vallina (Multibike Lleida)
  • Tandem: Jimenez-Noya (Hostalric CC)

Classificació scratx XII Lleida Down Town 
Classificació per categories XII lleida Down Town
Galeria de fotos Jaume Tucho
Galeria de fotos Roberto Pena

Un cop més, el Gran Premi Internacional Ciutat de Lleida Down Town - Memorial Xavi Bonet, excel·lentment organitzat per la PC Colomina i Ocisport, ha suposat el punt i final a la temporada internacional de DH a Europa, sent l'última cursa UCI d'aquesta disciplina al nostre continent.