Stephan Bakker continua la seva ratxa al GP Primavera de Les Franqueses

14/04/2019
Carretera

Stephan Bakker continua la seva ratxa al GP Primavera de Les Franqueses

Stephan Bakker (Team SmartDry) ha estat el guanyador aquest diumenge del GP Primavera KH7 de Les Franqueses del Vallès, tercera cita del calendari de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall d’enguany i que ha tingut una participació de gran nivell i un recorregut a la altura: 152 quilòmetres que han donat una cursa de prop de quatre hores que ha servit a Álex Ruiz (Valverde Team-Terra Fecundis) per a situar-se com a nou líder de les Grans Clàssiques

Bakker, guanyador fa una setmana del Critèrium d’Empuriabrava, ha sumat d’aquesta manera la seva quarta victòria en el calendari català de carretera d’enguany, sumant també les socials d’El Perelló i el Trofeu Josep Florencio del gener. El neerlandès, de 25 anys, tot un ciclista amb experiència i bons resultats Continental UCI, ha batut a l’esprint al jove colombià Esteban Guerrero (Caja Rural-Seguros RGA), vencedor sub23, en un esprint reduït d'un grup d’escapats que ha arribat destacat a la meta després d’una cursa molt moguda.

El líder de la Copa d’Espanya elit, Gerard Armillas (Team Compak), ha estat el gran protagonista de la cursa, fent en solitari una de les quatre voltes al circuit que tenia en l’Alt de Samalús la seva principal dificultat muntanyosa. Armillas, vencedor finalment dels premis dels esprints especials i de la muntanya, ha estat atrapat abans de la darrera volta per un grup nombrós de 14 ciclistes on hi havia molts dels candidats al triomf: el local Martí Márquez (Lizarte), Felipe Orts (Mutua Levante-Ale) o Julio Alberto Amores (Electro Hiper Europa), vencedor al febrer del Trofeu Joan Escolà.

El grup s’ha acabat de seleccionar a la darrera volta, arribant-hi també a la seva altura el vigent campió català de carretera elit, el veterà Guillem Muñoz (TBelles-Bike Kids), ultimant la seva preparació per la Titan Desert, que finalment ha estat 6è."M’he sentit molt fort i he retallat un minut en solitari a l’última volta. Al final, els rival eren molt ràpids, però estic satisfet", explicava. 8è era un Martí Márquez (Lizarte), de nou batallador a la prova de casa després del seu podi de la temporada passada, que destacava que "en aquesta cursa sempre gaudeixo".

Per últim, una bona posició entre els deu primers ha donat al barceloní Àlex Ruiz (Valverde Team-Terra Fecundis) el liderat líder de les Grans Clàssiques després de tres proves disputades (9è al Trofeu Joan Escolà i 17è al Campionat de Sabadell), prenent el relleu de Pau Miquel (Lizarte), que ha resistit al grup principal i que, acabant amb una caiguda en el quilòmetre, ha estat superat a la classificació pel mateix Ruiz i per Muñoz. "Era un dia on per ritme era impossible atacar, el nivell era altíssim, però ha estat un gran entrenament. Per sort, en la caiguda no he patit conseqüències", explicava el vallesà.

Classificació GP Primavera KH7 Les Franqueses:
1r Stephan Bakker (Team SmartDry) 3:48:56
2n Juan Esteban Guerrero (Caja Rural-Seguros RGA) m.t.
3r Matteo Draperi (Team Ciclyste Azurren) m.t.
4t Juan Belandria (Mutua Levante-Ale) m.t.
5è Julio Alberto Amores (Electro Hiper Europa) m.t.
6è Guillem Muñoz (TBelles-Bike Kids) a 0:05
7è Álex Ruiz (Valverde Team-Tierra Fecundis) a 0:14
8è Martí Márquez (Lizarte) a 0:16
9è Romain Fayolle (Team Ciclyste Azurren) a 0:33
10è Samy Aurygnac (Martigues SC) a 0:50

Classificació completa Les Franqueses

[Foto crèdtis: Unió Ciclista Les Franqueses]