Stephan Bakker guanya el Critèrium d'Empuriabrava

07/04/2019
Carretera

Stephan Bakker guanya el Critèrium d'Empuriabrava

El neerlandès Stephan Bakker (Team Smartdry) s'ha imposat avui al Critèirum d'Empuriabrava, segona prova puntuable per la Copa Criterium de ciclisme de carretera 2019, que ha reunit 52 ciclistes a la línia de sortida, tot plegat sota la organització del Lefa Team CC.

La prova estava programada a 35 voltes al circuit d'uns 2kms de gir fins a completar els 78kms totals, i ha estat protagonitzada per l'escapada de Bakker, Coertjens (Instal·lacions Portet IXC), Diederik (Team Smartdry) i Pizarro (Instal·lacions Portet IXC), que han estat cap de cursa gran part de les voltes previstes. A la part final, el líder de la Copa Critèrium Marc Brustenga (Velo Club La Pomme Marseille) ha atacat en diverses ocasions per intentar caçar el cap de cursa. La prova s'ha disputat per temps, amb 5 sprints puntuables i bonificables amb temps, motiu pel qual els 3 primers llocs els han ocupat membres de l'escapada: Bakker ha estat el vencedor, amb Rien Coertjens 2n i Deelen Diederik 3r. Marc Brustenga ha estat finalment 5è i manté el lideratde la General de Copa Critèrium.

Bakker és un dels noms propis del calendari català de carretera d'aquest 2019, on es va imposar al mes de gener a les socials d'El Perelló i al Trofeu Josep Florencio de Mont-roig. Les últimes setmanes, va guanyar la classificació de la regularitat a la Vuelta Independencia Nacional de República Dominicana (categoria UCI 2.2).

Classificacions Critèrium Empuriabrava

Avui mateix també s'ha disputat a Empuriabrava i en el mateix circuit la prova de veterans, puntuable per la Xellenge Veterans de la FCC i amb 102 inscrits prenent la sortida. S'han imposat Bernat Pou (Cicles Vic CC) en M40, Santi Sala (Bas CC) en M50, Salvador Galvez (Galvesport CC) en M60 i Anna Espuña (Noel Tadesan).

Classificacions Critèrium Empuriabrava Veterans M40
Classificacions Critèrium Empuriabrava Veterans M50/60

[Foto crèdits: Team Smartdry]