Gran experiència de la selecció júnior a la Classique des Alpes

03/06/2018
Federació

La selecció catalana júnior va participar aquest dissabte a la Classique des Alpes, important prova del calendari internacional UCI de la categoria on es va imposar el francès Eliott Pierre. El combinat català, que va desplaçar-s'hi amb sis corredors dels principals equips catalans i Carles Torrent, Marta Vilajosana i Xavier Ràfols com a tècnics, va poder gaudir d'una gran experiència en un escenari d'alt nivell.

El millor classificat català de la prova va ser Alberto Hernández, que va acabar en 21a posició, entrant dins el segon grup perseguidor d'una prova molt dura en què la cursa va anar en tot moment molt seleccionada, amb els corredors pràcticament entrant a meta d'un en un. La resta dels participants catalans que van acabar la prova van ser Abel Balderstone,  71è, Luis Vivian 83è i el campió català de la categoria, Arnau Fonollosa, 105è.

I és que la cursa no era poca cosa: 127 quilòmetres de recorregut amb fins a cinc ports de muntanya puntuables, entre els quals destacava el Mont du Chat. Per la seva banda, David Domínguez va acabar abandonant després de patir una desafortunada avaria quan es trobava als grups capdavanters, entre les 35 primeres posicions. També es va veure obligat a abandonar Isaac Vilarrasa, amb problemes estomacals.