Francesc Guerra i Veerle Cleiren guanyen a les maratons de Mediona

12/02/2017
BTT

Francesc Guerra i Veerle Cleiren guanyen a les maratons de Mediona

Sant Joan de Mediona ha acollit sota un dia gris i ennuvolat la primera de les quatre proves de les SCOTT Marathon by Taymory, un format copa de la modalitat XCM i que aquest any estrena la modalitat XCC, recorreguts de poc més de 30 quilòmetres. Aquesta primera prova  de Mediona  l'ha guanyat Francesc Guerra del Buff Scott MTB Team i en fèmines Veerle Cleiren del Montbike. En una cursa molt disputada i en un circuit exigent de 63 quilòmetres amb 1.900 metres de desnivell positiu, els ciclistes han gaudit d'una matinal de pur Mountain Bike pels voltants de Sant Joan de Mediona en un dia ennuvolat i amb cert vent a les zones altes del recorregut, però sense la pluja com a protagonista.

L'SCOTT Marathon by Taymory de Mediona constava de dos recorreguts de gran bellesa, el de XCC de 37 quilòmetres i el de XCM de 63, on els millors ciclistes lluitaven per aconseguir el liderat de les Scott Marathon by Taymory. Els favorits s'han situat en les primeres posicions des de l'inici i Francesc Guerra ha set el guanyador seguit d'aprop per Marc Trayter i de Adrià Noguera. Els primers quilòmetres de cursa concentraven la part més dura, on s'hi ha sumat un vent destacat a les zones de més altitud del recorregut. Les  pujades han set per pistes exigents amb pedra solta i les baixades s'han caracteritzat per espectaculars corriols ràpids i divertits.  Francesc Guerra ha entrat a meta amb un temps de 2:49:23, 58 segons després ha passat per meta Marc Trayter i Adrià Noguera a 1:35 respecte el seu company d'equip Francesc Guerra.

En categoria femenina Veerle Cleiren del Montbike ha set la guanyadora amb un temps de 3:50:26 davant de Janette Solsona del Team Blue Motors Ponts que ha entrat a només vint segons. Una lluita que ha acabat amb una victoria ajustada. La tercera posició ha set per Sonia Escudero de l'equip Scott que ha entrat a 18 minuts de les dues primeres.

En la modalitat XCC, de 37 quilòmetres de distància, la victòria ha estat per a Cristian Garcia del Relber Cycling Team amb un crono d'1:44:22 i el podi l'han completat Nil Garcia i Alex Caballero. En fèmines la més ràpida ha estat Eva Garido del Merida E.C.

Sant Joan de Mediona ha viscut un dia d'autèntic btt amb un recorregut espectacular i de gran bellesa. Els bikers ja tenen la mirada posada a la propera cita de les Scott Marathon by Taymory, la Noguera Bike Race del 6 i 7 de maig  i que es realitzarà a la comarca de la Noguera, concretament amb sortida a Camarasa i Sant Llorenç de Montgai.