400 participants previstos pel segon Memorial Pere Vilardebó

12/02/2017
Carretera

400 participants previstos pel segon Memorial Pere Vilardebó

400 corredors (196 cadets i fèmines, 204 júniors), repartits en 25 equips catalans, espanyols i francesos, participaran en la Volta La Vall del Tenes - Premi Inauguració Copa Catalana - els dies 26 i 27 de febrer de 2017, amb motiu de la segona edició del Memorial Pere Vilardebò.
El dissabte 25 de febrer se celebrarà una cursa contrarrellotge per equips, inèdita, de Bigues a Sant Feliu de Codines (6’5 quilòmetres, 375 metres de desnivell), a partir de les 15’00 hores, amb sortida davant de Ca l’Arcís, i arribada a la rotonda de Sant Feliu. Cada equip haurà d’inscriure un mínim de 4 corredors: marcarà el temps oficial el tercer corredor de cada equip que superi la línia de meta.
El diumenge 26 de febrer al matí es disputarà la cursa de les categories cadet i júnior, primera de la temporada i puntuable de la Copa Catalana, amb sortida i arribada a Santa Eulàlia. A 2/4 de 10 tindrà lloc la cursa de cadets i fèmines (52 quilòmetres) i a 2/4 de 12 la cursa de juniors (78’5 quilòmetres) en un atractiu recorregut (Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines, Sant Quirze de Safaja, Caldes de Montbui, Lliçà d’Amunt i Santa Eulàlia de Ronçana), amb metes volants i premi de la muntanya (Coll de Poses, 705 mts), a St Quirze de Safaja.
En l’acte de presentació, celebrat el passat divendres a Riells del Fai, el vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, va destacar la importància de la prova i va manifestar el seu convenciment que “la cursa serà tot un èxit, tant a nivell organitzatiu com esportiu”. Vilaplana va afegir que “el ciclisme és un espectacle pels joves” i va agrair l’esforç del Memorial Pere Vilardebò.
Per la seva banda, el sotsdirector d’Activitats Esportives de la Secretaria General de l’Esport, Oriol Marcé, va afirmar que “aquesta cursa demostra la riquesa de les entitats” i va remarcar l’impacte econòmic que “la prova genera pels municipis de la Vall del Tenes i comarca”. Marcé va expressar el suport de la Generalitat per tal que “la cursa formi part del calendari del ciclisme català”.
En la cloenda, l’alcalde de Bigues i Riells i president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Joan Galiano, va afirmar que “la cursa situa en el mapa els valors dels pobles de la Mancomunitat”, com ara la natura, el paisatge, la gastronomia i l’esport. Galiano va afegir que d’aquesta prova “en sortiran els futurs campions del ciclisme europeu”. També hi foren presents l’alcalde de
Santa Eulàlia de Ronçana, Francesc Bonet, regidors i patrocinadors de la cursa, que disposarà de més d’un centenar de voluntaris.
La relació dels 25 equips participants, que s’allotjaran en establiments hotelers de Caldes de Montbui, La Garriga i Tona (Quatre Carreteres) és la següent:
Trans-Lujan (Mollet del Vallès), Trek-Quadis (Sant Boi de Llobregat), Corvi Tot- Net (Terrassa), Bicis Esteve (Girona), Vic-ETB Jufré, Autocars Sagalés (Vilanova i la Geltrú), Frigorífics Costa Brava, Catema Cat (fèmines, Girona), Koryo Car (fèmines) i Cicling No Limits-Tandem-Avila-Font.
AEL (València), Castillo-Onda (València), Renault Ginestar (València), Ecotisa (Saragossa), Villanua (Osca), Esetec (Múrcia), Fundación Valverde (Múrcia), La Pomme Marseille, Blagnac, Culture Velo, Narbonnais, Balaruc, Le Boulou (fèmines), la selecció del Llenguadoc-Roselló i la selecció dels Pirineus Orientals.

Ciclista professional a la dècada dels anys setanta

La trajectòria de Pere Vilardebò i Vila (1953-2004) va començar el 1972 com a amateur independent i al poc temps va fitxar pel DC Barcelona. Al 1973 va participar en els Campionats del Món de Barcelona i el 1974 al de Mont-real (Canadà). El 1975 va passar a l’equip madrileny de la Casera-Bahamontes i al febrer va guanyar la cursa social del DC Barcelona, amb inici i final a Santa Eulàlia. Després de fer el servei militar a Mallorca, on va conèixer la seva futura esposa, va tornar a córrer amb el Barcelona-Radiant. El 1976, a Villablino (Lleó), va guanyar el campionat d’Espanya amateur. I així va saltar al camp professional, amb l’equip Teka, durant tres temporades. Al 1977 i 1978 va participar en les edicions del Tour de França, el Giro d’Itàlia, i la Vuelta a España. El 1978 va quedar tercer en la Setmana Catalana i va repetir Giro i Tour. El 1979 va córrer amb l’equip Kas i va quedar segon de la Volta a Catalunya, a només dos segons del guanyador. Poc després tornava a fer segon a l’escalada a Montjuic, per davant del mític Bernard Hinault, que va guanyar el belga Claude Criquielion, del Kas-Campagnolo. Vilardebò va acabar la seva trajectòria professional l’any 1981 a l’equip Flàvia de Mallorca.