Ever Alejandro Gómez i Sara Gay guanyen la CCI de BTT a la Vall de Boi

10/07/2016
BTT

Ever Alejandro Gómez i Sara Gay guanyen la CCI de BTT a la Vall de Boi

La Copa Catalana Internacional de BTT Biking Point s'ha acomiadat aquest cap de setmana a la Vall de Boí amb dues proves apassionants que han coronat a Ever Alejandro Gómez i a Sara Gay com els millors durant la temporada 2016. La Copa Catalana Biking Point ha estat un espectacle al llarg de 6 proves d'XCO que han inclòs 3 contrarellotges individuals per tota la geografia catalana amb una gran participació tant a nivell esportiu com de públic. Un bagatge extraordinari que consolida a la Copa Catalana Internacional com un dels millors certàmens del país.

La cloenda de la CCI Biking Point 2016 ha estat a l'esperada CCI Vall de Boí, que constava d'una CRI dissabte de 3.5 quilòmetres a Taüll, i la cursa d'XCO de diumenge a Barruera. Ever Alejandro Gómez ja tenia el títol de campió a la butxaca però quedaven moltes incògnites per aclarir en categoria masculina, i saber si Sara Gay seria capaç de certificar el triomf final en fèmines.

La CRI de Taüll es presentava oberta i el més ràpid va ser Javier Jurado del Pallarès Ixcor T-Bellès que es va imposar amb un crono de 12:36 a la tripleta de ciclistes del Tomàs Bellès-Cannondale, amb Ever Alejadro Gómez a un segon, Cristofer Bosque a 4 i Pau Egeda a 7. En fèmines la millor va ser Clàudia Galícia (Polar-Trek) amb un registre de 15:31 acompanyada al podi per Sandra Santanyes (MMR-Powerade) i Sara Gay (Relber Cycling Team). En Junior la victòria va ser per a Marc Romero (Bike Taller Cannondale) seguit de Ferran Robert (Bicis Esteve) i Carlos Artigas (Amunt CC-Tbikes-Massi). En noies Junior victòria per a Magdalena Duran (Massi) seguida de Júlia Ribas (Catema.cat) i Júlia Pujol (Tomàs Bellès-Cannondale).

El plat fort arribava diumenge amb la prova d'XCO de categoria UCI C2 sota un sol de justícia i amb una calor asfixiant, que tenia a la millor mostra del romànic català i el Pirineu com a teló de fons. En categoria masculina Vlad Descalu (Baque Campos Team) ha donat la sorpresa i s'ha endut la victòria amb un crono d'1:25:43, seguit de Mario Sinués (Amunt CC-TBikes-Massi) a 1:08 i el campió de la CCI 2016, Ever Alejandro Gómez. En fèmines una altra victòria per a Sandra Santanyes amb un temps d'1:22:48, acompanyada al podi per Anna Villar (Tomàs Bellès-Cannondale) a 1:24 i Clàudia Galícia a 3:14. Sara Gay, la campiona final, s'ha hagut de conformar amb la cinquena plaça. En les categories de promoció, el guanyador en Júnior ha estat Axel Roudil (Team EC Anduze) que s'ha imposat en una cursa molt disputada amb 1:10:59 a Adrian Cayrel (Essor Anduizen) per 47 segons i a Jordi Ramon del (VTT Club de Thuir) per 49. En fèmines Júnior victòria amb comoditat de Magdalena Duran amb 1:03:48, amb Júlia Pujol segona i Júlia Ribas tercera. En Cadet triomf per a Nathan Dugua (Velo Club du Pays Vallonnais) en 56:52, deixant en segona posició a Pau Costa del Tomàs Bellès-Cannondale a 28 segons i a Oriol Muntanyola (Coluer-Electricadí) a 37. En noies Cadet la més ràpida ha estat Nayara Maldonado del Club Cicles Catalunya amb 53:24, flanquejada al podi per Ainhoa Aguilar (Tot vici en bici) i Ana Maria Ferrer del Club Cicles Catalunya.

La general de la Copa Catalana Internacional Biking Point 2016 ha estat en categoria masculina per a Ever Alejandro Gómez del Tomàs Bellès-Cannondale, que ha dominat amb autoritat el certamen i ha revalidat amb 1148 punts el títol que ja va conquistar l'any passat. La segona posició de la general ha estat per a Mario Sinués del Amunt CC-TBikes-Massi amb 698 punts i el podi l'ha tancat Pau Romero amb 586 punts. En categoria femenina la més regular al llarg de tota la temporada ha estat la ciclista sub-23 Sara Gay del Relber Cycling Team que ha sumat 979 punts. Veerle Cleiren del Montbike ha estat segona amb 710 punts i la tercera posició ha estat per a Mar Solé del Tona Bikes amb 668.

En Junior triomf final per a Ferran Robert (Bicis Esteve) per davant de Marc Romero (Bike Taller Cannondale) i Oriol Gay (Cicles Serrano-Detoro). En fèmines Júnior campionat per a Júlia Pujol del Tomàs Bellès-Cannondale, segona posició per Júlia Ribas (Catema.cat) i tercera Magdalena Durán (Massi). En Cadet el millor al llarg de la temporada ha estat Àlex Martín (Relber Cycling Team) per davant de Pau Costa (Relber Cycling Team), i Dídac Corbacho (Primaflor-Orbea). En noies Cadet victòria per a Ana Maria Ferrer (Club Cicles Catalunya) acompanyada al podi per Vandermouten Pasquine (Team Everbur HD) i Ivette Espinar (Coluer-Electricadí). El millor equip de la temporada ha estat un cop més el Tomàs Bellès-Cannondale, seguit del Relber Cycling Team i el Coluer-Electricadí.

La quinzena edició de la Copa Catalana Biking Point es tanca amb un balanç molt positiu i mostra un cop més la passió que desperta el Mountain Bike entre participants i públic. A les ja clàssiques proves de Banyoles, Corró d'Amunt, Barcelona i la Vall de Lord, enguany s'ha sumat Igualada i la Vall de Boí ha celebrat la seva segona edició deixant el llistó molt alt en cadascuna de les curses.
 

Més informació sobre la Copa Catalana Internacional Biking Point 2016 a www.copacatalanabtt.com i a Facebook