Vielha acollí els primers Campionats d´ Espanya d´ ultramarató

06/07/2015

Aquest passat cap de setmana la localitat de Vielha ha acollit la celebració de la desena edició de la cursa de BTT ultramarató Pedals de Foc Non Stop, de 220 km de recorregut lineal i 6.300 m de desnivell positiu acumulat. La prova, organitzada pel CC Pedales del Mundo, ha servit també per disputar els primers Campionats d'Espanya d'aquesta distància, recentment homologada per la RFEC després que fa un any la reconegués al seu torn la FCC. La Pedals de Foc Non Stop és la cursa pionera a l'Estat espanyol de les proves de BTT de molt llarga distància.
El dissabte dia 4, puntualment a les 5 h del matí, es va donar la sortida als prop de 500 inscrits entre les categories d'or (els participants que volien completar el circuit en un sol dia) i plata (en dues jornades). De bon començament es va imprimir un ritme fort al capdavant de cursa, que a la sortida del túnel de Vielha era format per uns 30 corredors. El grup va anar perdent unitats per la duresa del traçat fins que al km 80 van quedar només 5 bikers liderant la prova: Brandan Márquez, Juan Pedro Trujillo, Guillem Muñoz, Joan Campà i l'exprofessional basc Joseba Albizu, que va ser el primer a coronar el Coll de Triador, Cim Iñaki Lejarreta. El grup davanter es va mantenir unit fins a Montgarri, a l'entrada de la Val d'Aran, on Trujillo va decidir atacar i marxar tot sol. Però en els darrers quilòmetres de la cursa el gallec Brandan Márquez va aconseguir atrapar-lo i superar-lo a l'esprint, amb la qual cosa es va proclamar vencedor de la 10a Pedals de Foc Non Stop i primer campió d'Espanya de l'especialitat. La fortíssima calor va ser la nota predominant durant tota la jornada, amb temperatures que van arribar a assolir els 37ºC en alguns trams del recorregut.