Arriba la setmana del Girona Gran Fondo

16/06/2015
Cicloturisme

Arriba la setmana del Girona Gran Fondo

El pròxim dilluns comença a la ciutat la segona edició del Girona Gran Fondo, durant el qual s’han programat diferents proves i activitats aptes per a tots els públics que convertiran Girona en un punt de trobada ciclista fins al 20 de juny. L’objectiu que es marca l’esdeveniment és posicionar-se també a com a referent turístic i social per a la ciutat.
Hi participaran ciclistes provinents de 15 països diferents fet que, tal com ha explicat la tinenta d’alcalde i regidora en funcions d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, “situa a primer nivell internacional la ciutat de Girona”. Muradàs ha subratllat també que el Girona Gran Fondo s’emmarca dins “l’objectiu d’aconseguir que Girona tingui en segell de Destinació Turística Esportiva” i que, malgrat que s’opta pel segell en la modalitat multiesports, el “ciclisme en sigui un dels elements primordials”.
La principal novetat d’aquest any serà el descens urbà, que significarà la incorporació de la bicicleta de muntanya a la prova, tal com ha explicat la responsable del Club Ciclista Bike Breaks, Saskia Welch-van-Vuuren. “Serà un espectacle per als assistents, ja que es podran veure els millors ciclistes de l’especialitat del país passant pels carrers del Barri Vell”, ha remarcat Welch-van-Vuuren. La prova es farà el dijous 18 de juny i començarà a les 17 h des de la part més alta de Torre Gironella. Es preveu que acabi a la zona de la plaça de l’Oli.
A banda d’aquesta prova, la pujada cronometrada de 16’4 km als Àngels obrirà la setmana del Gran Fondo el dimarts 16 de juny a les 11 h. El dijous 18 de juny també es farà la prova nocturna, durant la qual es recorrerà 10 cops un circuit de 2’5 km. La competició començarà a les 20.30 h i sortirà i arribarà a la plaça de Santa Susanna.
Dissabte 20 de juny tindrà lloc la prova principal de la competició: el gran fondo. Uns 250 participants recorreran 125 km passant per indrets com Canet d’Adri, Sant Martí i Sant Esteve de Llémena, Les Planes d’Hostoles, Sant Esteve d’en Bas, Olot, Santa Pau i Banyoles. La prova començarà a les 9 h des de la plaça de Santa Susanna del Mercadal i acabarà al Pavelló Municipal Girona-Fontajau.
A la plaça de Santa Susanna s’hi instal•larà el village de la prova des de dimecres 17 de juny fins al dissabte dia 20. Les sortides diàries en bici que s’han programat cada dia es faran des d’aquest punt. Girona Gran Fondo està organitzat pel Club Ciclista Bike Breaks i compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona i del Bike Breaks Girona Cycle Centre.

Tota la informació a  http://www2.girona.cat/