La CabrerèsBTT torna a omplir el Collsacabra de ciclistes de muntanya

03/06/2015
BTT

La CabrerèsBTT torna a omplir el Collsacabra de ciclistes de muntanya

Aquest cap de setmana, l'Esquirol ha acollit  la 23a edició de la CabrerèsBTT, la prova de bicicleta de muntanya no competitiva més important del nostre país. Aquesta edició ha comptat de nou amb el límit establert per la organització de 3.000 inscrits i centenars de peticions senes poder atendre. Tots els participants, i el gran nombre de visitants que han vingut a l'Esquirol al llarg de tot el cap de setmana, han gaudit d'un ambient ciclista immillorable. El bon temps i una temperatura agradable han permès que les dues jornades es desenvolupessin amb total normalitat. El ruixat d'ahir la nit ha servit per refrescar l'ambient i millorar les condicions del terreny.  
La MiniCabrerèsBTT de dissabte va comptar amb gairebé 500 infants d’entre 3 i 16 anys que van poder escollir entre un circuit de 300m, un de 7km i un d’11km. L’èxit de la versió infantil de la prova és la possibilitat dels nens d’emmirallar-se amb els seus pares o germans més grans que participen l’endemà a la CabrerèsBTT.
Els més competitius van poder gaudir dissabte a la tarda amb la gran novetat d’aquesta edició: la Crono CabrerèsBTT, una contrarellotge individual que tancava les activitats programades del dissabte: el guanyador de la primera edició va ser Adrià Noguera amb 26':54".   
Avui diumenge de 7h a 9h del matí, els 3.000 bikers han passat per la línia de sortida per gaudir novament del recorregut proposat, escollint entre una ruta de 37km o una de 67km. Novament, l’espectacle natural del Cabrerès amb els seus paisatges i la duresa de la ruta llarga, han sigut els grans protagonistes de la prova. Destaquen en aquesta edició el pas pel Salt de Sallent de Rupit i la Serra de Cabrera, que dóna nom a la prova.  Entre els participants, destaca la participació de Sergi Prados amb la seva handbike, que ha repetit per 2a vegada fent aquest any el recorregut curt. I la participació de Nani López de Sagredo, esportista que va patir un trasplantament hepàtic i promotor del “Proyecto Nani Trasplante y Deporte”.
Paral•lelament a la cursa, durant el cap de setmana els participants i visitants han pogut visitar la fira comercial del Village CabrerèsBTT i assistir a les diferents xerrades programades dins el  Fòrum CabrerèsBTT .  
Novament, l'èxit de la CabrerèsBTT es deu també als més de 150 voluntaris que any rere any ajuden desinteressadament a fer-la possible. Des de la organització es vol agrair també a tots els participants el bon comportament i el respecte amb l'entorn i el territori.